Hozzávalók:
30 dkg tengeri halfilé, 2 tojás, 2 dl sör, 1 csokor friss petrezselyem zöldje, finomított olívaolaj a kisütéséhez, 20 dkg liszt, só
Elkészítése:
Vágjuk a halhúst kisebb darabokra, majd szórjuk meg enyhén sóval. Üssük a tojásokat egy tálba, ízesítsük sóval, tegyük hozzá az összevágott petrezselyem zöldjét, öntsük hozzá a sört, majd annyi liszttel keverjük össze, hogy a palacsintatésztától sűrűbb masszát kapjunk.
Forrósítsunk fel egy serpenyőben finomított olívaolajat. Forgassuk meg lisztben a besózott halszeleteket, és egyenként mártsuk a sörös tésztába. Óvatosan tegyük a forró olajba, majd mindkét oldalát süssük pirosra. Ha ropogósra sült, szedjük ki az olajból, konyhai kéztörlő papírra.
Tálaljuk tányérokra, mellé párolt rizst, zöldség vagy burgonyapürét készítsünk.
Mártogatónak nagyon jól illik hozzá a tormás-céklás mártás: kanalazzunk majonézt egy kis tálba, tegyünk hozzá megfőzött és sajtreszelőn lereszelt főtt céklát, reszelt friss tormát, kevés joghurtot vagy tejfölt, majd ízesítsük citromlével, porcukorral és sóval.