Hozzávalók:
4 db ciabatta zsemle, 6-8 db paradicsom, 2 doboz tonhalkonzerv, 2 fej lilahagyma, 3 evőkanál pesto, 20 dkg reszelt trappista sajt, 1 csokor petrezselyem zöldje vagy bazsalikomlevél
Elkészítése:
Vágjuk kétfelé a zsemléket, majd mindkét oldalát kenjük meg a bazsalikomos pestóval. Tegyük egymás mellé a bekent oldalukkal felfelé egy sütőlapra. A tonhalkonzervet öntsük egy szűrőedénybe, és várjuk meg míg a felesleges olaj lecsepeg róla.
Szeleteljük fel a paradicsomokat, majd tegyünk két-két szeletet a megkent zsemlékre. Szórjuk meg az összetépkedett petrezselyemmel vagy bazsalikomlevéllel, kanalazzunk rá a lecsepegtetett tonhalkonzervből, majd szórjuk meg cikkekre felszeletelt lilahagymával.
Tegyünk a tetejére bőven a reszelt sajtból, majd tegyük forró sütőbe, ahol 170 fokon, 8-10 perc alatt ropogós pirosra sütjük.