Hozzávalók:
4 db csirkemell filé, 3 db vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 db citrom, 3 db cukkini, 1 csokor újhagyma, 3 evőkanál extra szűz olívaolaj, 1 csipetnyi sáfrány, 1 db csirkeleves kocka, só, darált bors
Elkészítése:
Vágjuk három darabba a csirkemell filéket, szórjuk meg sóval és daráljunk rá borsot.
Hevítsük fel az olívaolajat egy nagy fedeles serpenyőben vagy lábasban, majd tegyük bele a befűszerezett csirkedarabokat. Erős lángon pirítsuk addig, míg minden oldaluk piros nem lesz.
Utána tegyük rá a nagyobb cikkre felvágott vöröshagymát és a felszeletelt fokhagymát, pirítsuk még együtt két-három percig. Fűszerezzük sáfránnyal, ízesítsük sóval és a leveskockával, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy épp ellepje.
Fedjük le a fedővel, és pároljuk addig, míg a hús puha nem lesz. Ha már kezd puhulni a hús, tegyük hozzá a feldarabolt cukkinit, a felszeletelt citromot, az újhagymát, fedjük le ismét és pároljuk további tíz percig.
Kuszkusszal tálaljuk.