Hozzávalók:
2 gumó édeskömény, 1 csokor zöldspárga, 3 evőkanál extra szűz olívaolaj, fél citrom reszelt héja és kifacsart leve, só, darált bors
Elkészítése:
Az édeskömények alsó, vastag részét és a levélnyeleket vágjuk le, de a zöld leveleit tegyük félre. Vágjuk kétfelé a gumókat, majd uborkagyalun reszeljük le, vagy éles késsel szeleteljük fel. Utána tegyük egy nagy salátástálba az édeskömény-darabokat.
Vágjuk le a spárgák fás részeit, majd a száraikat burgonyahámozóval hámozzuk meg. Ha vékonyszálú a spárga, nem szükséges meghámozni. Mossuk meg alaposan, majd dobjuk forrásban lévő sós vízbe, és főzzük két percig. Két perc után szedjük át egy hideg vízzel telt edénybe, várjuk míg lehűl, majd csepegtessük le.
Jó alaposan keverjük össze, tálaljuk salátás tálkákba, a tetejét a levágott édeskömény zöldjével dekoráljuk.
Grillezett halakhoz, rákokhoz, pecsenyékhez kínáljuk.