Cserépedényben sült édesköménygumók

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

A megtisztított édesköménygumókat vágjuk hosszában négyfelé, sorjában rakjuk egy cserépedénybe úgy, hogy a vágásfelületük felfelé nézzen. Szórjuk meg sóval és őrölt borssal.
Tetejüket locsoljuk meg tejszínnel, és frissen reszelt parmezán sajttal alaposan fedjük be. Takarjuk be alufóliával, majd középmeleg sütőben 150-160 fokon süssük legalább 30 percig. A sütés befejeztével vegyük le a fóliát, és még legalább 10 percig süssük, hogy a teteje szép piros legyen.
Kitűnő köret pecsenyék, halak mellé, de önálló ételként is fogyasztható.

Sült paradicsom- és édesköményleves/noilapozo/receptek/20031125sult.htmlRopogós édesköménysaláta/noilapozo/receptek/20031124ropogos.htmlÉdesköménygumó csőben sütve/noilapozo/receptek/20030425seta.html?pIdx=1
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!