Hozzávalók:
1.5 kg meggy, 1 csomag lekvárzselésítő (2:1), 50 dkg kristálycukor, fél citrom leve, 10 dkg kókuszreszelék
Elkészítése:
Az érett meggyszemeket alaposan mossuk meg többször hideg vízben, majd magozzuk ki. Tegyük egy nagy lábasba, szórjuk rá a lekvárzselésítőt, majd jól keverjük össze. Öntsük hozzá a citrom kifacsart levét, és hagyjuk állni legalább egy órán keresztül.
Tegyük a lábas a tűzre, majd kezdjük el főzi. Állandóan kevergetve addig hevítsük, míg forrni nem kezd, majd szórjuk rá a cukrot és a kókuszreszeléket.
Főzzük még további öt percig, utána töltsük a forrásban lévő dzsemet tisztára mosott lekváros üvegekbe, zárjuk le azonnal és állítsuk fejre öt percre. Ezzel a módszerrel nem kell tartósítószert használnunk az eltevéséhez. Öt perc elteltével máris betehetjük az éléskamránkba.