Hozzávalók:
30 dkg borjúlapocka, 2 evőkanál extra szűz olívaolaj, 2 ág friss zsályalevél, 1 csokor új répa, 1 fej vöröshagyma, 1 db cukkini, 1 db karalábé, 2 dl tejszín, 1 csokor zöldpetrezselyem, só, őrölt fehérbors, 1 evőkanál étkezési keményítő
Elkészítése:
Egy nagy lábasban forrósítsuk fel az olívaolajat, tegyük bele a finomra összevágott vöröshagymát, majd addig pároljuk, míg üveges nem lesz.
Adjuk hozzá a kis kockákra feldarabolt borjúhúst, fűszerezzük őrölt fehérborssal, összetépkedett zsályalevéllel és sóval, majd lefedve pároljuk 15 percig. Ha szükséges az elpárolgott levet pótoljuk vízzel.
Ha a hús már kezd puhulni, adjuk hozzá a feldarabolt zöldségeket, majd pároljuk még öt percig. Öntsük hozzá a tejszínt, forraljuk össze, majd hideg vízzel elkevert keményítővel sűrítsük be.
Tálaláskor frissen összevágott petrezselyemzölddel szórjuk meg. Körítésnek párolt hosszúszemű rizst, vagy árpagyöngyöt készítsünk.