Hozzávalók négy személyre: 8 szelet borjúkaraj, 2 db tojás, 1 csészényi szezámmag, 30 dkg zsemlemorzsa, 15 dkg liszt, só, olaj a sütéshez.
A karajokat kissé verjük meg klopfolóval, majd sózzuk be. Mártsuk lisztbe, majd felvert tojásba, ezután pedig a szezámmaggal összekevert zsemlemorzsába. Felhevített bő olajban süssük mindkét oldalát pirosra.
Tálaljuk nagy tányérra, köretnek sárgarépás párolt kukoricát, fejes salátát adjunk. Egy-egy cikk citrommal megcsepegtetve fogyasszuk.
Répás-kukorica: egy serpenyőben forrósítsunk fel két evőkanálnyi vajat, adjunk hozzá egy gerezd zúzott fokhagymát, majd pároljuk egy percig. Adjuk hozzá a fél kilónyi mélyhűtött kukoricát és egy csomag ceruzavastagságúra felvágott újrépát. Ízesítsük sóval és kevéske lestyánnal, majd lefedve pároljuk készre (5-6 perc alatt elkészül) Felkarikázott újhagymával még ízletesebbé tehetjük.
Használhatunk a panírozáshoz durvára darált diót, egész szemű mákot, szeletelt mandulát vagy napraforgómagot is.