Hozzávalók:
15 dkg bulgur, 2 gerezd fokhagyma, 4 evőkanál extra szűz olívaolaj, 1 db padlizsán, 15 dkg koktélparadicsom, 1 db lilahagyma, 10 dkg feta sajt, 1 csokor friss mentalevél, fél citrom leve, só, darált bors
Elkészítése:
Forraljunk fel egy fazékban sós vizet, majd szórjuk bele a bulgurt. Főzzük körülbelül 4-5 percig, majd finomlyukú szőrön szűrjük le, utána hideg vízzel hűtsük ki.
Várjunk vele, míg a felesleges víz lecsepeg, majd öntsük egy nagy tálba.
Vágjuk hosszában kétfelé a padlizsánt, majd szeleteljük fel fél centi vékonyságúra. Tegyük egymás mellé, és enyhén hintsük meg sóval. Hevítsünk fel egy nagy serpenyőt, csorgassunk bele kevés olívaolajat, majd tegyük bele a padlizsánszeleteket. A szeleteket időnként megforgatva, néhány perc alatt süssük készre.
Vágjuk kétfelé a koktélparadicsomokat, tegyük a salátástálba, tépkedjük rá a mentalevelet, daráljunk rá borsot, csorgassuk meg olívaolajjal és citromlével. Ízesítsük sóval, tegyük hozzá a kis kockákra felvágott feta sajtot, és a lilahagymát, reszeljük bele a fokhagymát, majd az egészet óvatosan keverjük össze.
Béleljünk ki a megsütött padlizsánszeletekkel tálkákat, majd kanalazzunk rá a kész bulgursalátából. Fedjük be a tetejét a padlizsánszeletekkel, majd pár órára tegyük a hűtőszekrénybe.
Egyszerűbben is elkészíthetjük, ha a padlizsánt kockára vágjuk, és úgy sütjük meg, majd összekeverjük a bulgursalátával.