Hozzávalók:
6 szelet füstölt lazac, 15 dkg lágy natúr kecske vagy tehéntúró, 1 evőkanál tejszínes torma, só, darált bors, fél teáskanál citromlé, 2 ág friss kaporlevél, 1 teáskanál mustár
Elkészítése:
Tegyük egy tálba a túrót, kanalazzuk hozzá a mustárt és a tejszínes tormát. Ízesítsük citromlével, sóval, kevés darált borssal és az összevágott kaporlevéllel. Villával vagy fakanállal keverjük pár percig, míg könnyű és lágyabb krémet nem kapunk.
Tegyük egymás mellé egy deszkára a lazacszeleteket, majd mindegyik közepére helyezzünk egy-egy diónyit a fűszeres túróból. Vegyünk egy megtöltött lazacszeletet a kezünkbe, óvatosan hajtsuk a széleit a túróra, majd formázzunk belőle kis gömböket.
Helyezzük tálra, tetejére kanalazzunk pár szemet lazackaviárból, majd az egészet reszeljük le friss tormával. Tálalhatjuk egyenként leveses kanalakba, majd azokat tálra helyezve látványos és nagyon finom vendégváró falatkákat tudunk készíteni. Hasonló finom falatokat tudunk készíteni sonkából is.