Hozzávalók:
25 dkg füstölt lazac, 20 dkg natúr krémsajt, 1 egész zöldcitrom (lime), 2 evőkanál frissen reszelt torma, 1 csokor kaporlevél, darált bors.
Elkészítése:
Vágjuk kisebb darabokra a füstölt lazacot, pár szeletet tegyünk félre dekorációnak. Kanalazzuk a krémsajtot konyhai gyorsvágó gépbe, tegyük hozzá a feldarabolt lazacot.
Fűszerezzük reszelt tormával, kevés darált borssal, az összevágott kaporlevéllel, a fél zöldcitrom reszelt héjával és kifacsart levével.
Kapcsoljuk be a vágógépet, majd aprítsuk pépesre.
Tálaljuk kis tálkákba, tetejére metéltre felcsíkozott füstöltlazacot tegyünk, pár levél friss citromfűvel vagy kaporral dekoráljuk.
Rozskenyeret vagy pirítóst kínáljunk hozzá.