Hozzávalók:
50 dkg darált mák, 1 maréknyi mazsola, 20 dkg sütőtök, fél citrom reszelt héja, 1 csomag réteslap, 15 dkg cukor, 2-3 dl tej, csipetnyi só, étolaj a kenéshez
Elkészítése:
Szórjuk a darált mákot egy tálba, majd tegyük hozzá a mazsolát, a reszelt citromhéjat, illetve a vékony csíkokra lereszelt sütőtököt. Hintsük rá a sót, ízesítsük cukorral, és az egészet kanálállal jól keverjük össze.
Forraljuk fel a tejet egy kis lábasban, majd öntsük a mákos keverékre. Jó alaposan keverjük össze, hogy a mákos töltelékünk finom szaftos legyen.
Hajtsuk szét a réteslapokat, két-két lapot tegyünk egymás tetejére, majd csorgassuk meg kevés étolajjal. Tegyünk a mákos töltelékből az egyik szélére, és konyharuha segítségével göngyöljük fel.
Széleit jól nyomjuk össze, hogy a töltelék ne tudjon kifolyni, majd tegyük egy sütőlemezre. Tetejét kenjük meg étolajjal, tegyük előmelegített sütőbe, ahol 160-170 fokon 25-30 perc alatt süssük pirosra.
Ha elkészült, vágjuk ferde szeletekre, tetejét porcukorral hintsük meg.