Hozzávalók:
1 csomag réteslap, 6 körte, 10 dkg darált mák, fél maréknyi aszalt meggy, eper vagy vörösáfonya, 3 evőkanál vaj, 1 citrom lereszelt héja, 1 teáskanál őrölt fahéj, porcukor
Elkészítése:
A töltelékhez hámozzuk meg a körtéket, magházukat vágjuk ki, majd szeleteljük fel vékony cikkekre. Tegyük egy tálba, szórjuk rá a darált mákot és az aszalt gyümölcsöt, ízesítsük reszelt citromhéjjal, őrölt fahéjjal és ízlés szerint porcukorral. Óvatosan keverjük össze.
Hajtogassuk szét a réteslapokat, tegyük egy benedvesített konyharuhára, majd két lapot tegyünk egymás tetejére. Kenjük meg olvasztott vajjal, szélére halmozzunk a mákos töltelékből.
Óvatosan göngyöljük fel, két szélét hajtsuk a felgöngyölt rétes alá.
Tegyük sütőpapírral fedett sütőlemezre, és előmelegített sütőben, 170-180 fokon süssük 15-20 percig, míg szép aranysárgára nem sül.
Ha elkészült, hagyjuk kissé kihűlni, majd szeleteljük fel, tetejét porcukorral szórjuk meg.