Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!
Az egzotikus, Fülöp-szigeteki születésű sminkművész és imázstanácsadó, Lyn de Gara egyenesen a napfényes Kaliforniából érkezett Magyarországra, és hétről hétre sminkelési, öltözködési, stílustanácsokkal látja el olvasóinkat. Ismerkedjen meg Lyn de Garával!

Forrás: Lyn de Gara

A megfelelő ruhadarabok és kiegészítők kiválasztása egy ilyen beszélgetéshez rendkívüli fontossággal bír, hiszen nem szabad elfelejtenie, hogy az első benyomás mindig meghatározó. A munkahelyi interjú közben a jövendőbeli alkalmazó megpróbálja elképzelni a jelentkezőt abban az állásban, amelyre pályázik. Mérlegeli, hogy mennyire illik a személy viselkedésével és külsejével a betöltendő helyre, vajon hogyan állja meg helyét az új környezetben, és hogyan alkalmazkodik majd a munkahelyi légkörhöz.

Amennyiben felvételi beszélgetésre készül, soha nem szabad elfelejtenie:

Öltözködjön a megbeszéléshez, a felvételi beszélgetéshez vagy az alkalomnak megfelelően. Figyelembe kell venni: az alkalmat, az időpontot, a helyet és a munkaadót.

A különböző színek különböző jelentéstartalommal bírnak, például:

Konzervatív színek: a grafitszürke a komolyság, a sötétkék a megbízhatóság, a felelősségérzet és a rendezettség hatását keltik.

Kreatív színek: egy sárga ruhadarab vagy sárga kiegészítő vagy sárga minta vidám személyiséget sugall, a fekete és fehér szín együtt az erős kontrasztok miatt éles észre utalnak.

Szeretne Ön is változtatni?
Szerente Ön is tudatosan öltözködni, sminkelni? Éppen itt az ideje megtudni, milyen módon fejezheti ki leginkább személyiségét? Lehet, hogy éppen Ön a következő szerencsés!

Minden hónapban egy kedves olvasónk megnyerheti azt a lehetőséget, hogy részt vegyen Lyn de Gara átváltoztató-tanfolyamán. A jelentkező hölgyek között kisorsolunk egy ingyenes smink- és imázstanfolyamra szóló belépőt. Ehhez nem kell mást tenni, mint egy, az alábbi adatokat tartalmazó jelentkezést - egy nem túl régi fotót mellékelve - e-mailben elküldeni Lyn de Gara címére: lyndegara@axelero.hu

A szükséges adatok: név, telefonszám, e-mail cím, kor, rövid leírás arról, hogy miért jelentkezik a tanfolyamra, mit vár tőle és milyen változást vár a tanfolyamtól (esetleg: milyen alkalomra szeretne sminket, öltözködési tippeket). A levél mellé kérünk csatolni egy nem túl régi portréfotót (jpg/jpeg formátumban).
A havi sorsoláson nyertes olvasónkkal a tanfolyam után interjút készítünk, és természetesen a változás előtti, utáni fotóját is bemutatjuk.

A jelentkező olvasó pályázata beküldésével hozzájárul ahhoz, hogy fotóit az [origo] Női lapozó rovatában közöljük, és vállalja, hogy "átváltozásának" élményét megosztja az olvasókkal.
A jelentkező által megadott személyes adatokat (név, e-mail cím, adatok) szigorúan bizalmasan kezeljük, a tanfolyam meghirdetőin kívül másnak át nem adjuk.



Forrás: Lyn de Gara
Mielőtt elindul, vegye szemügyre magát a tükörben:





Ügyeljen a testtartásra! - A fejét tartsa egyenesen, húzza ki magát, a vállak a fejjel egy vonalban legyenek. A beszélgetés közben üljön bele rendesen a székbe, kezét elöl lazán tegye egymásra, a felsőtest egy kicsit előredől.

Szemkontaktus - Amikor valakivel beszél, nézzen a szemébe, tekintetét tartsa a személy arcán, de ne bámulja.

Jó tanácsok önéletrajzíráshoz és interjúhozhttp://www.startonline.hu/w.php3?action=karrierA leggyakoribb interjúkérdésekhttp://www.startonline.hu/w.php3?action=interjuTanácsadás álláskereséshezhttp://www.rdl.hu/tanacs.htmlTovábbi linkek álláskereséshezhttp://vizsla.origo.hu/static/ingatlan,_reklam,_allas/munkaero-_es_szemelykozvetites/munkaero-kozvetites_es_-szervezes/allasajanlatok/

Legyen határozott! - A semleges viselkedés esetén a munkaadó úgy gondolhatja, hogy nem őszinte, nem gondolja komolyan, amit mond.

A hangszín- Egyáltalán nem mindegy, hogy magabiztosan beszél, vagy motyog, vagy erőteljesen affektál.

Kézfogás - Legyen határozott, de ne "csontropogtató".

Tegye félre a keze ügyébe eső apróságokat! Amikor a másik beszél, önkéntelenül nem kezd el ezekkel játszani, a kéz az ölben marad, és úgy tűnik, hogy figyelme teljesen a beszélőre összpontosul.

Ha tudja, hogy a megpályázott álláshoz milyen a megfelelő öltözék, és ezeknek az igényeknek maximálisan eleget tesz, akkor jövendőbeli munkáltatója egy kifogástalanul öltözött személyt ismer majd meg, aki pontosan tudja, hogy pozíciója és annak követelményei mit jelentenek.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről