Galliano ismét meglepte a Dior-rajongókat

Vágólapra másolva!
John Galliano igazán kitett magáért, amikor bemutatta a Dior-ház égisze alatt legújabb, 2004-2005-ös őszi-téli kollekcióját a párizsi divathéten. A divatshow-n minden fontos sztár megjelent, az első sorban tapsolt Elizabeth Hurley, Pattie Hansen és Rebecca Romjin-Stamos is.
Vágólapra másolva!

Az excentrikus tervező ezúttal is sokkolta a közönséget merész akotásaival. A húszas évek stílusából merítve készítette a kollekció legtöbb darabját, és nem igazán próbálta követni tervező társai ez évre összehozott trendjeit.

Forrás: EPAForrás: EPA


Az anyagok legtöbbjét Eduardo Benito művész art deco alkotásainak fotói diszítették. Benito a húszas és harmincas években volt a Vogue címlap-tervezője. Galliano a tavalyi Marlene Dietrich ideált elhanyagolva idén inkább a Las Vegas-i ragyogást, csillogást próbálta ruhákba önteni, természetesen jó adag túlzással megspékelve.

Dior.comhttp://www.dior.com/John Galliano honlapjahttp://www.johngalliano.com/

Színpalettája sztárjai a nárciszsárga, vörös, lila, metálragyogású ezüst és arany voltak. A telitalpú cipők térdharisnyákkal társítva kicsit visszás hatást keltettek a finnyásabb ízlésű közönség szemében, egyes kritikusok szerint ez volt Galliano egyik hibás húzása a kollekció összeállításakor. Az estélyi ruhák azonban ismét, mint a szezonban minden tervező esetében, a vörös szőnyegre tervezett csodák voltak, és méltó befejezést adtak a Dior-show-nak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről