A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Nemzetközi divatgála Biatorbágyon

Vágólapra másolva!
Crossroads-Absolute Style néven nemzetközi divatgálát rendeznek a biatorbágyi Rozália-parkban március 27-én, amelyen világhírű tervezők ruháiban vonulnak fel a belföldi és külföldi manökenek.
Vágólapra másolva!

A gálán olyan világhírű divatszalonok modelljei láthatók, mint Anna Sui, Eley Kashimoto és Alice Temperley, valamint a Magyarországon is jelen lévő Wolford, Giovanni, Terani Couture, Nervesa és persze a magyar Zoób Kati és Náray Tamás.

A divatgála érdekessége, hogy afrikai tervezők is eljönnek Budapestre, jelen lesz például izgalmasan kreatív stílusú holmijaival a dél-afrikai Stoned Cherry márka. Elképzelhető, hogy nigériai öltözékeket is láthatnak a szakmai meghívottak, ha addigra sikerül elintézni a vízumügyeket és az ide utazást - hallhattuk a szerdai sajtótájékoztatón, amelyet a budapesti Intercontinental szállóban tartottak a szervezők. A rendezvényen a fiatal magyar iparművészeti egyetemisták is lehetőséget kapnak a bemutatkozásra.

A divatgála lelke és ötletembere Harriet Hala, a budapesti Hotel Intercontinental igazgatójának - Naomi Campbell szépségű - felesége, aki afrikai származású, és maga is divattervezést tanult. Ahogyan a sajtótájékoztatón megjegyezte: ő maga azt szeretné - miután három éve él már Magyarországon, és ismeri az itteni tervezők kvalitásait - hogy Budapest felkerüljön a nemzetközi divat térképére.

A Ryan Transport posztmodern raktárépületének harmincméteres kifutóján Londonból érkező fekete bőrű manökenek is felvonulnak majd. Az esemény karitatív kedvezményezettje a miskolci égési sérült gyermekeket gyógyító kórház: a szakmai meghívottak jótékonyságára számítanak a szervezők. Az így befolyt összegből egy speciális vízterápiás ágyat vásárolnak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!