Dávid, az optimista

Vágólapra másolva!
A Dávid héber eredetű bibliai férfi név. Jelentése megfejtetlen, egyes feltevések szerint: kedvelt, szeretett, illetve apai részről testvér. A Dávid nevű férfiak egyik legjellemzőbb tulajdonság határtalan optimizmusuk. Problémák esetén nem vesztik el a fejüket, mert könnyen tudnak alkalmazkodni a kialakult helyzethez, hol derűvel, hol iróniával, de leginkább azzal a nyugalommal, hogy minden úgy történik majd, ahogy történnie kell.
Vágólapra másolva!

S mivel nem vesztik el egykönnyen a fejüket, lezserséggel párosult nyugalmat árasztanak magukból, amely sokszor bosszanthatja környezetüket, mert úgy tűnik, mintha számukra minden mindegy lenne. Ez nem így van, hiszen ami alapvetően fontos a Dávidok életében, az a biztonság és a kötődés.

Nagyon ragaszkodó típusú férfiak, amely nem feltétlenül a párkapcsolat területén mutatkozik meg, bár, ha ezen a téren nyilvánul meg, akkor leginkább a birtoklás érzetét keltik viselkedésükkel. Sokszor gyűjtögethetnek, főleg olyan dolgokat, tárgyakat, amelyekhez érzelmileg kötődnek.

Az átlagnál sokkal fontosabb számukra a harmónia, amely nem csak abban mutatkozhat meg, hogy adnak a külső megjelenésükre, hanem abban is, hogy a partnernek is kellően csinosnak kell lennie ahhoz, hogy büszkén jelenhessen meg velük. Azonban a Dávidok számára az is fontos egy nőben, hogy kellő intelligenciával rendelkezzen, lehessen vele beszélni bármiről, de a legfontosabb, hogy a párkapcsolatukban a nő mindig vállalja fel a segítő szerepét.

Természetesen a tartós kapcsolat érdekében az sem árt, ha a nő mindig készen áll arra, hogy a hirtelen felmerült ötletei, tervei iránt lelkesedjen és biztassa, még akkor is, ha tudja, hogy a megvalósításig már nem jut el a kedvese.

A Dávid nevet viselő férfiak hihetetlen stratégák, nagy tervezők, azonban a részletek a legelemibb módon sem érdeklik őket - mert mindig grandiózus terveket készítenek -, ezért kell egy olyan ember, egy társ melléjük, aki figyel a részletekre, előkészíti az utat ahhoz, hogy a terv végül is megvalósulhasson.

Gyakran igen romantikus férfiak, akiktől az álmodozás sem áll távol, ezért kifinomult lelkiviláguk gyakran a művészetek iránti fogékonyságukban, vagy éppen ezen a téren megjelenő tehetségükben nyilvánulhat meg.

Azonban a Dávid nevet viselő férfiakat nem pusztán biztonságra törekvő, vagy éppen a külvilágban tetszést aratni vágyó emberként ismerhetjük meg, mert előfordulhat, hogy rosszabb pillanataikban a nemtörődöm, felületes, vagy még inkább a lekezelő stílusukat juttatják érvényre az emberekkel szemben, amitől könnyen rájuk akasztják a "nagyképű" jelzőt. Sokszor azonban csak arról van szó, hogy mindenképpen éreztetni és érezni szeretnék, hogy többek másoknál, aminek az útját a tanulásban, a tudásban, esetleg a társadalmi státuszban látják.

A Dávid nevű férfiak sokszor gondolhatják azt, hogy a rang egyben különbséget is jelent két ember között. Ezért felfelé sokszor alázatosak, alárendeltekkel viszont lenézőek lehetnek. Meg kell tanulniuk úgy példaképpé válni, hogy közben nem gázolnak át másokon.

Pogonyi Edina

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről