Szálláskeresőben: gyermekfelügyelet már sok helyen van

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

A travelport.hu szálláshelykeresésénél az alábbi gyermekcentrikus keresési lehetőségeket ajánljuk figyelmükbe:

Hotelek, Panziók részletes keresőjében a szolgáltatások közül többek között választhatjuk a gyermekfelügyelet és gyermekszálló lehetőségeket, de kereshetünk a szerint is, hogy hova lehet bevinni kutyát, macskát, vagy hogy van-e orvosi rendelő vagy saját kert.

A családi nyaralásokra inkább alkalmas magánszálláshelyek részletes keresőjében kereshetünk aszerint hogy van-e gyermekfelügyelet, hova lehet bevinni kutyát, macskát, vagy hogy van-e a szálláshelyen gyermekmedence, hinta, homokozó, kertből zöldség-gyümölcs fogyasztható-e és különböző sportolási lehetőségek adottak-e.

A kempingek részletes keresőjében a következő lehetőségek vannak többek között: gyermekszálló, gyermekfelügyelet, babaápolás, játszótér, játszószoba, babakocsi-tároló, mosoda, orvosi rendelő rendelkezésre áll-e.

Belföldön nem mindig könnyű kedvünkre való nyaralóhelyet találni, akár egy csendes panzióra, akár egy romantikus falusi házra vágyunk. Érdemes körbekérdezni a barátokat, munkatársakat, hátha szolgálnak egy-két hasznos ötlettel, személyes tapasztalattal.
A Magyar Turizmus Rt. honlapján válogathatnak a következő utazási ajánlatok között: Családi üdülések víz mellett. Hasonló családi ajánlatokat találnak a honlapon, fürdők melletti, hegyi, vidéki, és városi kategóriák szerint.


A Kolping Hotel felkészült a gyermekek kiszolgálására

A festői szépségű Keszthelyi-öbölben épült szálloda már évek óta sok-sok figyelemmel és gondoskodással várja a gyermekes családokat. Van körülbelül hatvan kiságyuk, ötven pelenkázó, zsámolyok, vécéülőkék, az étteremben etetőszékek, ülésmagasítók. Szépen felszerelt játszótérrel és játszószobával várják az apróságokat. Főállású óvónő foglalkozik a gyerekekkel, amennyiben a szülők szabad délutánra vágynak.
Kolping Családi Hotel Kft., 8394 Alsópáhok, Fő u. 120., tel.: 06-83/344-141, e-mail: kolping.hotel.pahok@axelero.hu


Szállások Bakonybélen

Sokféle szálláslehetőség közül válogathatunk. Több éjszakára és gyermekek számára komoly kedvezményt nyújtanak, ezért érdemes előre tájékozódni a lehetőségekről.
- Családias, otthonos hangulattal vár a Vadszőlő Szálló, mely családi vállalkozásban üzemel, s éttermében nemcsak vaddisznót, de olcsó házias ételeket is fogyaszthatunk, fehér márványból faragott barokk angyalkák és könyvek társaságában.
Bakonybél, Fürdő u. 45., tel.: 06-88/461-105

- A Hotel Bakony felújítva várja a családokat és a magányosan pihenni vágyó szülőket. Kiságyat és etetőszéket biztosítanak.

- Az úszómedencével és egyéb sportlétesítményekkel felszerelt Odvaskő Hotel a falutól távol, jóformán az erdő közepén fekszik.

Bakonybél a Magas-Bakonyban, csöndes kis völgyben fekszik. Sétára, kirándulásra, csöndre vágyóknak ajánljuk. Az Északi-Bakony térképével a kezünkben szebbnél szebb útvonalakat derítettünk fel, melyeknek egy része babakocsival is járható, és nem zavarnak pöfögő autók.
Egészen a Kőris-hegy csúcsáig és az Ördög-lyukig feljuthatunk az erdővel borított hegyoldalak közt kanyargó szerpentinen - ez persze csaknem egész napos sétát jelent. Közben kis kitérőket tehetünk, s ha a gyerek már ügyesen gyalogol, vagy velünk van háti hordozó, a kék jelzést követve az erdőben is folytathatjuk utunkat, öt-hat óra alatt kényelmes tempóban célhoz érünk.
Kicsikkel közelebbi úti célt is választhatunk. Közvetlenül az Odvaskő Hotel mellől indul a Boroszlán tanösvény, s erről lekanyarodva az Odvaskő-barlanghoz is eljuthatunk félórás, nem különösebben megerőltető sétával. A faluból a kék jelzést követve meredek kaptatón mászhatunk fel a Lyukas kőhöz, ahonnan kilátás nyílik a völgyre.

Irány a Balaton!

Csopak a Balaton északi partjának egyik legszebb fekvésű, turisták által is kedvelt üdülőhelye. A Kagyló Hotel nyugodt környezetben, egy nagy parkban fogadja a kisgyermekes családokat. Van játszószoba, gyermekmenü, játszótér.
Kagyló Hotel, 8829 Csopak, Sport u. 1., tel.: 06/87/446-244

A termálfürdő szomszédságában

A Zalai-dombság szívében, Zalakaros központjában, a termálfürdővel szemben épült a Men-Dan Hotel Kilencven apartman és tizenhét szoba fogadja az üdülni vágyókat. A szobákat szükség szerint pillanatok alatt felszerelhetik gyermekbútorokkal. Dühöngő, játszószoba, számos szabadtéri létesítmény várja a gyerekeket. Az étteremben vidám, rajzos gyermekétlapon kínált ízletes gyermekmenüvel kedveskednek az apróságoknak.
Men-Dan Hotel, 8749 Zalakaros, Tel.: 06-93/524-300
e-mail: mendan@axelero.hu

A város és természet határán

Elegáns hotel Győrújbaráton, a Bakony egyik lankás nyúlványánál a Hotel Paár. Felnőttet, gyermeket ugyanolyan figyelemmel fogadnak. A felnőtteket nyitott úszómedence, tenisz-, golf- és tekepálya, a kicsiket gyermekmedence, csúszda, játszóház, hinták, természetbarát játszótér várja. Az étteremben gyermekmenüt is lehet rendelni. A szálloda körül tizenhat különálló faház sorakozik, ahol a nagyobb létszámú családok is kényelmesen elférnek.
Hotel Paár, 9081 Győrújbarát, Vendégfogadó út 4., tel.: 06/96/456-626; 06/96/656-630

Speciális ajánlatok

A háromgenerációs modellt képviseli a következő két szálloda:

A Rogner Hotel & Spa Lotus Therme szálló Hévízen található, és az egész család, így a kisgyerekes családok és nagyszülők fogadására is berendezkedett.
A félpanziós ellátásban gyermekmenü igényelhető. A hotelben játszószoba (csúszda, vár, játékok) várja a gyerekeket, ahol szakképzett óvónői vigyáz az apróságokra naponta 8-14-ig, illetve más időpontokra külön igényelhető gyermekfelügyelő.
Amíg a nagyszülők a hévízi gyógyvizes medencében fürdenek, terápiás kezelésre járnak, addig a fiatalabbak különböző wellness-, sport- és szépségápolási programokon vehetnek részt.
A szobák berendezésében igénytől függően csecsemőknek rácsos ágyat, gyerekszéket biztosítanak.
A szállásdíjában különböző gyermekkedvezményeket biztosítanak, így 6 éves korig ingyenes, 12 éves korig a teljes ár ötven százalékát kell kifizetni.
8380 Hévíz, Lótusz virág utca, tel.: 83/500-500


A Hotel Európa Fit Hévízen szintén a háromgenerációs modellt képviselő szállodák közé tartozik.
A hotelben található 75 családi szoba, melyeket a kisgyerekes családok igényihez igazodva alakítottak ki, azaz nappali, háló, fürdőszoba van benne, igény szerint kisággyal, járókaszerű ággyal vagy pótággyal. Az étteremben gyerekszék, gyerekétlap található, az udvaron külön gyerekmedencében pancsolhatnak az apróságok. A szállóban animációs szolgálat biztosít különféle gyerekprogramokat, így például homokvárépítő verseny, vetélkedő, sportolási lehetőségek közül választhatunk. Van külön gyerekszoba, és igényelhetünk bébiszittert is, ami délelőtt ingyenes, délután és az esti órákban viszont felárat kell fizetni érte.
Itt is rendelkezésre áll gyógyászati rész - szakorvossal - idősebbeknek, illetve fiatalabbak is igénybe vehetnek bizonyos megelőző kezeléseket, vannak sportpályák, uszoda, szauna és szépségintézet áll a pihenők rendelkezésére.
Kedvezményeket kapnak a gyerekkel érkezők: 10 éves korig félpanzióval ingyenes az ellátás, 10-14 év között pótággyal ötven százalékot kell fizetni.
Hotel Európa Fit 8387 Hévíz, Jókai utca 3., tel.: 83/501-100

A Nemzeti Üdülési Szolgálat honlapja
Az üdülési csekkek igényléséről, felhasználásról tájékozódhatnak az oldalon.

Összeállította Hargitai Anett

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről