Idézzük fel a nyár vörösét

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Dobozok viktoriánus stílusban

Forrás: HomeGardenKellékek: 3 kerek papírmasédoboz (fa is lehet); akrilfesték zöld, burgundivörös és arany színben; antikoló decoupage-médium (hobbiboltokban kapható); decoupage-ragasztó; szivacs; 1 cm vastag stencilecset; 2,5 cm széles domborításhoz való aranyfólia; viktoriánus stílusú mintával nyomott csomagolópapírok; virágos tapéta.

A két nagyobb dobozt fessük burgundira, a kisebbet zöldre, két réteggel. Vágjunk ki motívumokat a csomagolópapírból és a tapétából.

Tervezzük meg, hogyan fogjuk őket elhelyezni a dobozokon. Mi a legnagyobbat virágmotívumokkal szórtuk tele, a középsőt a viktoriánus csomagoló motívumaival, a legkisebb pedig arany borítót kapott, s csak a közepére került egy kis kivágás.

Az antikoló decoupage-ragasztóval vigyük fel a papírdarabokat a dobozok fedőjére, de a peremeket hagyjuk ki. Miután kiigazítottuk az esetleges méretkülönbségeket, ragasszuk fel az aranyfóliát a dobozok fedelének peremére. Dörzsöljük át az aranyos viaszos fedőréteggel tetszés szerint. Óvatosan, halványan vigyünk fel egy kis arany akrilfestéket a dobozokra, szivaccsal dolgozva.

A stencilecsettel vigyük fel az antikoló médiumot, tekergessük közben az ecsetet, hogy a bevonat ne egyöntetű legyen. Így érdekesebb lesz a textúra. Legvégül vigyünk fel még legalább két réteg decoupage-ragasztót.

Forrás: HomeGardenGerbera keretben

Nem évekre szóló dekoráció, de mindenképpen megkapó ez a fehér kompozíció, mely felüdíti a nyári napokat. Ezúttal a gerbera nem a mellette lévő vázába került, hanem egy gombostű segítségével - a képkeretbe. Ha azt szeretnénk, hogy tovább tartson, lyukasszuk ki a keret karton hátlapját, húzzuk át rajta a gerbera szárát, s itt vagy állítsuk egy kis kémcsőbe, melynek drótból tudunk lábakat kreálni; vagy egyszerűen csavarjuk nedves zsebkendőbe.

Tűz a vázában

Nyár vége van, elmúlt a tüzes forróság, de mi megidézhetjük egy kis időre a forró hangulatot.

A vörös rózsa, szerelem virága minden formában és megjelenésében elragadó, ha pedig egy kis tervezéssel, figyelmes csokorba kötéssel rendezgetjük formára, biztos, hogy a helyiség legfőbb ékessége lesz.

Forrás: HomeGardenForrás: HomeGarden

A rózsákat tömött körbe fogtuk, középen két szál egzotikus virággal tettük exkluzívvá a csokrot, gyöngyös zsinórral összekötöttük. A vázára is ügyeltünk: élénk rózsaszín porcelánvázát kötöztünk át bordó selyemszalaggal, s ez a csokrot még színesebbé tette.

A hihetetlenül bájos, sokszirmú rózsaszín olyan, mintha a vörös rózsa leánya lenne. Illata is hasonló: ugyanolyan édes, de nem olyan bódító. Ez utóbbi helyett a frissesség jellemzőbb rá.

Forrás: HomeGardenForrás: HomeGarden


Igazán kellemes elfoglaltság nyári kora estéken, a teraszon, kertben ülve, vagy az első esti szellőktől enyhén felfrissülő lakásban a virágkötészettel ismerkedni. Mindenkinek van egy kis tehetsége hozzá, aki szereti a virágokat, és akit megkap a szépségük.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről