Földre szült angyalok

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

A szerzőnő, aki három gyermeke közül kettőnek otthonában adott életet, prózában, versben, a férje által készített illusztrációkkal kísérve fogalmazza meg azt, hogy miként képes egy anya felelősségteljesen dönteni arról, milyen körülmények között hozza világra gyermekét.

"Az első gyermekemmel a szívem alatt kérdések sora merült fel bennem - hogyan és hol szülessen meg a baba; egészséges lesz-e a gyermek, esetleg sérült; milyen vizsgálatokat vállalhatok az ő és az én érdekemben, és milyen döntésekhez van jogom, amikor már nem csak az én életemről döntök? Ki és meddig vagyok én, honnan jön ő, a gyermek? Ezeket a kérdéseket próbáltam megválaszolni magamnak, és mindenkinek, aki elolvassa a könyvet" - mondta Bedő Krisztina, a kötet szerzője.

"Gyermekeim társamul szegődtek, hogy kísérhessem őket, elmesélhessem nekik, róluk a történetemet az útról, ami az enyém."

A születés hete: május 19-24.

A könyvbemutató időpontja nem véletlen: az Alternatal Alapítvány, amely a háborítatlan szülés és születés elterjesztéséért jött létre, 2003. május 19-24. között országos fesztivált szervez A születés hete címmel, hogy hozzájáruljon a szülés, születés minőségének javításához, valamint az elmúlt két évtizedben e területen megindult szakmai és szemléletbeli változás mind szélesebb körű megismertetéséhez, népszerűsítéséhez.

A születés hetének hivatalos holapjahttp://www.szuleteshete.huGeréb Ágnes honlapja: Szülés.huhttp://www.szules.hu

A programsorozat jelmondata: "Mindenütt jó, de legjobb biztonságban" híven tükrözi a szervezők ars poeticáját: a szülés, születés legkisebb kockázatának kulcsa nem a kórházon belül vagy kívül található, hanem ott, ahol maga a szülő nő a legnagyobb biztonságban érzi magát. Az Alternatal programjai segíthetnek a személyes döntéshez szükséges információk megszerzésében. Az egyhetes rendezvény alatt többek között előadásokra, bemutatókra, kerekasztal-beszélgetésekre, filmvetítésekre, barlangtúrára kerül sor országszerte.

Dr. Geréb Ágnes szülész-nőgyógyász szakorvos, pszichológus, független bába, a háborítatlan szülés képviselője Magyarországon és dr. Michel Odent, a kérdés egyik nemzetközileg legismertebb szaktekintélye mellett minden előadást, kerekasztal-beszélgetést, filmvetítést szintén a téma nemzetközileg elismert szaktekintélyei, ismerői tartják.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!