Johann Drexel hentes, a kolbász föltalálója szerint: - A Breaker fölélénkít, mint egy duplakávé.
A kolbász zsírtartalma mindössze 10 százalék, és tartalmaz még B1- és B6-vitamint, valamint koffeint és taurint. A koffein élénkíti a keringést, a taurin pedig a koffein gyorsabb fölszívódását segíti. A 17. müncheni Októberi Sörfesztivál vendégei lesznek az elsők, akik megkóstolhatják Drexel találmányát. Ám a hentes, családja és alkalmazottai már tesztelték az újdonságot, mert 5000 darab kolbászt megettek. Drexel elmondta, ő határozottan fölébred, amikor megeszik egy kolbászt.
A hentes összesen 350 000 fontot fektetett a koffeines kolbász kutatásába, és már szabadalmaztatta is. Tervei szerint év végén már árusítani fogják a kolbászt a benzinkutaknál, éjszakai bárokban és mozikban Németországban, Ausztriában és Svájcban.