Hetedhét országból

Vágólapra másolva!
Szeretik a környékbeliek a fiatal üzletembert, aki dózerolás vagy emeletráépítés helyett eredeti szépségében újította fel százéves bajor parasztházát. A legtöbben persze nem is sejtik, hogy az épület falain belül mennyire más világ rejtőzik. A világutazó tulajdonosnak eszébe sem jutott parasztbútorokkal körülvenni magát, az egyedi hangulat megteremtéséhez pedig profi segítséget is talált.
Vágólapra másolva!

Férfiasan elegáns, egyedi berendezésre vágyott a tornácos parasztház új tulajdonosa. Még nem tudta pontosan, milyen stílust szeretne, amikor - Budán autózva - felfigyelt egy kis boltocska portájára. Ajtaja mellett kőből faragott Buddha ült, kirakatán át egzotikus holmik színes egyvelege kellette magát. Egy pillantás elég volt a döntéshez: ezt a hangulatot szeretné hazavinni.

Forrás: Szép Lak

Munkája miatt kevés időt tud otthon tölteni, ezért különösen fontos számára, hogy személyre szabott bútorok és tárgyak vegyék körül. Évekig külföldön élt, ezért kevés saját bútorral kezdte új életét az üzletember. Egyedül talán az aranyszínűre festett, faragott golyókkal díszített dohányzóasztalt hozatta haza, amelyhez már itthon választotta ki a klasszikus vonalú, csíkos-virágos kanapét.

Forrás: Szép Lak, Gyugyi PéterForrás: Szép Lak, Gyugyi Péter

Házigazdánk szereti az art decót, de nem voltak stílusbeli megkötései, mindenekelőtt különlegességekre vágyott. A lakberendező azonban tudta, hogy nem szabad túlzásokba esni, az egzotikus tárgyak nyomasztó túlsúlya csökkentené varázsukat. Ezért beszerzett még néhány konzervatív bútort is: egy szép vonalú, férfias bőrfotelt és egy különböző sorozatszámú tonett székekkel körülrakott, üveglapos étkezőasztalt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!