Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Julie kisasszony
Svéd játékfilm

Az örök filmklasszikus, a "Julie kisasszony", amely méltán nyerte el a cannes-i Aranypálmát 1951-ben, August Strindberg máig érvényes drámájából készült. 1922-ben Asta Nielsen némafilmsztár alakította olyan kiváló tehetséggel, mint Alf Sjöberg rendező választottja, Anita Björk.

Anita Júlia kisasszonyként olyan esendő, mint kalitkába zárt madárkája. A kastély háza népe vidáman készül a hagyományos Szent Iván-éjre. A lányok egytől egyig táncolnak, csak a kastély úrnője, Júlia kisasszony magányos. Kedvenc papagája társaságában vágyódva figyeli a gondtalan világot, majd felkéri táncolni Jánost, a komornyikot.

20.00, szerda (január 9.), Duna TV

Ajánlat:

A film rendezőjéről

Chicago Hope Kórház
Amerikai tévéfilmsorozat
71/15. rész

Dr. Geiger már hónapok óta szívátültetésre váró betege helyett - a kórházi tanács döntése alapján - egy másik páciens kapja meg a donor szívét. A hátrébb sorolt beteg felháborodott öccse éppen akkor reklamál az orvosoknál, amikor egy robbanógolyóktól megsebesült rendőrt hoznak be. A mindenre elszánt fivérnek sikerül elcsennie a sebesült rendőr pisztolyát, majd a műtő személyzetét túszul ejtve követeli, hogy a beültetésre váró szívet a már előkészített páciens helyett az ő bátyja kapja.

Ajánlat:
A sorozat egyik honlapja

A kísértetház
amerikai-dán-német-portugál romantikus dráma

Esteban, mielőtt megnősülne, beáll egy aranybányába dolgozni. Amikor már elég pénzt gyűjt össze ahhoz, hogy egy kisebb birtokot vehessen magának, úgy dönt, feleségül veszi régi szerelmét, Rosát. Rosa azonban váratlanul meghal, Esteban ezért összeházasodik Rosa testvérével, a némasági fogadalmat tett Clarával. Lányuk születik, aki már jólétben, gazdagságban nő fel.

Ám eddig tart az apa boldogsága, itt ugyanis hiba csúszik a számításába. A lánya ugyanis beleszeret Pedróba, az ifjú forradalmárba. Esteban mindent elkövet, hogy megakadályozza Blanca és Pedro kapcsolatának elmélyülését, de a lány teherbe esik.
Szereplők: Glenn Close, Meryl Streep, Winona Ryder, Jeremy Irons, Antonio Banderas.

20.25, szerda (január 9.) RTL Klub

Ajánlat:
Meryl Streep rajongói oldala

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!