Krausz Gábor az Origónak mesélt a kislányról, akinek valóra váltotta az álmát

Krausz Gábor
Vágólapra másolva!
A séftől soha nem állt távol a jótékonykodás, hiszen mindig jól esik neki, ha valakinek örömet szerezhet. Krausz Gábor legutóbb egy súlyos beteg kislány álmát váltotta valóra, ami édesapaként mélyen megérintette.
Vágólapra másolva!

A sztárséf közösségi oldalán osztotta meg a hírt, hogy a Ments életet, Álomvarázslók Alapítvány megkeresésére segített megvalósítani a tízéves Zita régi vágyát, hogy vele együtt főzzön valami finomat. Az is kiderült közben, hogy a kislány séf szeretne lenni, és a példaképe Krausz Gábor.

Krausz Gábor és Zita, a súlyos beteg kislány
Krausz Gábor és Zita, a súlyos beteg kislány
Fotó: Krausz Gábor/Facebook

Krausz Gábor valóra váltotta egy kislány álmát

A TV2 sztárja természetesen azonnal igent mondott: együtt főztek, sőt Krausz Gábor még egy szállodába is meghívta a családjával együtt, amiről részletesen beszámolt az Origónak.

„Nyáron felhívott az alapítvány vezetője, Budai László, és elmondta, hogy van egy konkrét megkeresés, írt neki egy anyuka, és a lányáról Zitáról mesélt neki, aki gyógyulófélben van egy nagyon súlyos betegségből. 

Kiderült, hogy a kórházban, heteken keresztül nem tudott enni, ezért főzős videókat nézett. Annyira megtetszett neki ez a világ, hogy szeretne szakács lenni, és a nagy vágya pedig az, hogy egyszer velem főzhessen

 – kezdte az Origónak.

Ahogy én ezt hallgattam, a lelkem is belefájdult. 

Nem is volt kérdés, hogy segítek. Később ezt tovább gondoltam, hogy ez ne csak egy egyszeri főzés legyen. 

A szállodalánc, ahol dolgozom, azonnal az alapítvány mögé állt, és a jövőben is rendszeresen fogjuk támogatni őket. 

Krausz Gábor és Zita
Fotó: Krausz Gábor/Facebook

Minden szálloda recepciójánál elhelyeztünk egy pénzgyűjtő dobozt, itt bárki, akinek van lehetősége adományozhat az alapítvány számára. Számomra a legjobb érzés az volt, ahogy láttam a boldogságot és az örömöt az egész család szemében. 

A kislány a mai napig emlegeti ezt a találkozást, számára meghatározó volt ez az élmény.

– magyarázta a séf, aki hangsúlyozta, hogy itt a figyelemfelkeltés volt a cél, hiszen az a lényeg, hogy minél többen egy jó ügy mellé álljanak.

Krausz Gábor hallott több olyan esetről is, amikor valaki pénzt kért egy jótékony cél érdekében, de akadt olyan is, aki hónapokig ígérte a segítségét, ám időközben tragédia történt és a cél érdekében, de akadt olyan is, aki hónapokig ígérte a segítségét, ám időközben tragédia történt és a kisgyermek életét vesztette.

Ezért gondolom azt, hogy ha lehet, példát kell mutatni, mert ezzel talán másokat is arra ösztönzünk, hogy segítsenek a bajban. 

Ezzel nemcsak a saját lelkünknek teszünk jót, hanem motiválunk másokat is a jóra. 

Ráadásul gyerekekről van szó, akik olyan súlyos dolgokon mennek keresztül, amelyek nekünk, felnőttek számára is sokszor felfoghatatlan. 

Azt gondolom, ilyenkor az a legkevesebb, hogy megállunk egy pillanatra és megteszünk mindent azért, hogy amiben csak tudunk segítsünk" – fejtette ki lapunknak.

Krausz Gábor és Zita főzés közben
Fotó: Krausz Gábor/Facebook

Krausz Gábor maga is édesapa, akit ezért talán még jobban megérintett Zita története.

„Egyszerűen el sem tudom képzelni magam egy olyan szörnyű helyzetben, mint amiben ennek a kislánynak a szülei voltak. Ép ésszel felfoghatatlan, amit ők átéltek és végigcsináltak. 

Nekem is van egy kislányom, el sem tudom képzelni honnan vették az erőt nap mint nap ehhez a küzdelemhez.

 Az egészen biztos, hogy ahogyan eddig, én ezután is segítek amiben csak tudok"– árulta el.

A séfnek mindent megért az a csillogó szempár, amellyel Zita nézte minden mozdulatát a konyhában. Csodálta benne a kitartását és azt az erőt, amivel végig csinálta a gyógyuláshoz vezető nehéz utat. Krausz Gábor biztos abban, hogy nem engedi el a kislány kezét és a jövőben is szeretné egyengetni az útját.

„Az alapítvánnyal való együttműködés folytatódik.

 A kislánynak azt mondtam, hogy ha tényleg szeretne séf lenni, akkor én mindenben fogom őt támogatni. 

A találkozásunk óta is beszéltünk már és a közösségi oldalon is tartjuk a kapcsolatot. Bízom abban, hogy sok gyermeknek fogok még tudni segíteni, mert azt vallom, hogy csodák bizony vannak, csak hinni kell bennük” – zárta a beszélgetést.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!