A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Hurrá! Nyaralunk?

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!
Forrás: ==
Forrás: ==

Három fő faktor befolyásolja a nyaralásunkat, most ezeket érintjük. Az időjárás, a kártyánkon vagy zsebünkben megbúvó pénz mennyisége és a pihenésre választott hely talán a három legfontosabb tényező. A társaság, a szomszédság, az idegenvezető személye és tevékenysége, a valutaváltási lehetőségek, a vendégszeretet, a helyi ízek is szignifikánsak, de talán nem annyira meghatározóak - így ezeket később tárgyaljuk.

1. Időjárás. A fél Kubát évente elárasztó, hírhedt El Nino jelenség is bizonyítja, hogy valami nem stimmel a klimatikus viszonyokkal. A globális felmelegedés következtében előfordulhat, hogy március közepén jön a nyár, majd júliusban az ősz. Többen keseregnek, hogy nem volt tavasz, de nincs igazuk. Törvényszerű, hogy a tavasz mostanság egy vasárnap délutánra esik és az is nyilvánvaló, hogy az egész hetes kánikula után péntek délutánra befelhősödik, szombatra bánatosan csepegni kezd az eső, vasárnap pedig közepes hurrikánok, tornádók látogatják meg víkendházunkat. Ha szabadságra megyünk, számolnunk kell azzal, hogy időnk nagy részében egy presszó teraszán elhelyezett nagyobb ernyő alól nézzük a szomorkás, esőáztatta utcát és halkan mormogjuk a hazai focipályákon (stadionokban?) tanult válogatott szitkokat. Végeredményben, ha a vendéglős nem Uhrin Benedeket hallgat és jó sört csapol, nagy bajunk ott sem lehet - és megspórolunk egy flakon naptejet!

Forrás: ==
Forrás: ==

2. Pénz. Csak erről a témakörről ezernyi esszét és könyvet lehetne írni, de most csak a családosok helyzetére fókuszálunk. Nyaralás felé közeledve leginkább a nagycsaládos apukák homlokán szaporodnak meg a redők, már hetekkel az üdülés előtt el kell kezdenie gyermekei lelki felkészítését: nem biztos, hogy lesz elég pénz lovaglásra, kismotorra, szörfözésre, játékteremre, napi tucatnyi vattacukorra, vízisíre, jet-skire, jachtos kirándulásra, mélytengeri búvárkodásra, korallgyűjtögetésre, tengeralattjárós merülésre, ejtőernyőzésre és egyéb úri huncutságra. Míg apuka keservesen fészkelődve, homlokráncolva rágcsálja ceruzáját, mely egy idő után szánalmas csonkká redukálódik, a gyerekek a háttérben vidáman szórják a pénzt jégkrémre, hamburgerre, színes lufira, hot-dogra, fagyira, Harry Potteres törülközőre, foszforeszkáló úszógumira, tétre, helyre, befutóra. - Viszünk pecabotot, hátha fogunk valamit. Egészséges életet élünk majd a vízparton, sokat leszünk levegőn, építünk majd homokvárat, kergetőzünk a strandon - próbálja magyarázni szánalmas igyekezettel apuka, indulás előtt, de a lurkók nem tágítanak: nekik pókemberes póló és maszk kell, na meg egy zsáknyi pokémon.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!