DVD - csak papagájoknak

Vágólapra másolva!
Kizárólag madaraknak szóló DVD-t adott ki a Nemzetközi Papagáj Tröszt (WPT) elnevezésű brit szervezet a kalitkában fogva tartott papagájok szórakoztatására.
Vágólapra másolva!

A PollyVision című DVD-n 80 percen át szabadon élő, őserdőkben repkedő papagájok láthatók, hogy a kiadók szándéka szerint felvidítsák kalitkában fogva tartott társaikat. A maga nemében egyedülálló lemez kiadója Jamie Gilardi, a WPT igazgatója, papagáj-biológus. Gilardi a lemezbemutatón elmondta: a kiadást a papagájok világnapjához időzítették, amelyet május 31-én tartanak.

Forrás: MTI

Az igazgató elmagyarázta: "A papagájok igen értelmes, érzékeny szociális lények. Ingerekben gazdag környezetre van szükségük, különben - akárcsak az emberek - unatkoznak, és depresszióba esnek, pszichológiai és magatartási elváltozásokat mutatnak." Alison Hales, a WPT-t 1989-ben elindító hayle-i állatmenhely egyik vezetője úgy vélekedett: "Majd kiderül, hogy minden papagáj reagál-e a képekre, vagy lesz, amelyik megijed."

Nagy-Britanniában becslések szerint úgy egymillió papagáj él fogságban. Gilardi a papagájok világnapján társaival a brit miniszterelnök otthonául és hivatalául szolgáló Downing Street 10.-ben petíciót szándékozik átadni, amelyben felszólítja az Európai Uniót, hogy tiltsa meg a vadon fogott madarak importját.

Ajánlat:

Tom Cruise, az ősz hajú gyilkos
Száguldozó sztárok
Félelem és reszketés a hullámvasúton
A Szex és New York hősnője tudja a titkot
Hírességek bizarr fagylaltja

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről