A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Schmitt nem kér a Fidesz hirdetéseiből

Vágólapra másolva!
Schmitt Pál független, a parlamenti ellenzék által támogatott főpolgármester-jelölt arra kéri a Fidesz-MDF-MKDSZ budapesti vezetőit, hogy a jövőben ne tegyenek közzé olyan hirdetéseket, amelyekben őt támogatják. A pártok fővárosi vezetői közölték, eleget tesznek Schmitt kérésének. A polgári összefogás reklámjában a következő mondat szerepelt: "ez így nem mehet tovább, Schmittre szavazok".
Vágólapra másolva!

Schmitt Pál a Fidesz, az MDF és az MKDSZ budapesti elnökeihez írt levelében azt kéri a polgári összefogástól, hogy ne jelentessenek meg olyan hirdetéseket, amelyekben őt támogatják. "A polgári összefogás kampányában az elmúlt napokban a sajtóhirdetések és a televíziós spotok azt a hamis látszatot keltik, hogy a polgári összefogás kampánya közreműködik a saját főpolgármesteri kampányomban." - áll a független, parlamenti ellenzék által támogatott jelölt levelében. Schmitt a levelet elküldte a polgári összefogást alkotó pártok budapesti vezetőinek, Deutsch Tamásnak (Fidesz), Szőke Lászlónak (MDF) és Deák Andrásnak (MKDSZ).

Deutsch Tamás válaszlevelében közölte, hogy az MDF és az MKDSZ budapesti elnökeivel egyetértésben eleget tesznek Schmitt kérésének, és az őt támogató hirdetéseket a jövőben nem fogják megjelentetni.

A polgári összefogás által közzétett hirdetésekben a következő mondat szerepelt: "ez így nem mehet tovább, Schmittre szavazok".

Schmitt sajtófőnöke már kedden tagadta, hogy közük lenne a hirdetésekhez, a kampányfőnök azonban úgy nyilatkozott, elfogadják, hogy így támogatják őket, a reklámokat azonban nem tekintik a kampányuk részének.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!