A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Schmitt a legkisebb vétséget is büntetné

Vágólapra másolva!
Rendőri szervek és civil szervezetek részvételével közbiztonsági szövetséget hozna létre Schmitt Pál független, a parlamenti ellenzék által támogatott főpolgármester-jelölt. A biztonság növelése érdekében Schmitt a város több pontjára posztos rendőröket is állítana.
Vágólapra másolva!

A fővárosi önkormányzat, a Budapesti Rendőr-főkapitányság, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság, a Budapesti Polgárőr Szövetség és a Vagyonvédelmi Szervezetek Fővárosi Szövetségének részvételével közbiztonsági szövetséget hozna létre Schmitt Pál főpolgármester-jelölt. A független, a parlamenti ellenzék által támogatott jelölt az [origo]-nak elmondta, még nem vette fel a kapcsolatot az említett szervezetekkel, de szerinte csak velük együtt lenne lehetőség arra, hogy érvényt szerezzenek a nulla tolerancia elvének. A külföldön már alkalmazott elv szerint a közbiztonság csak úgy növelhető, ha a hatóságok a legapróbb vétségek felett sem hunynak szemet.

Schmitt sajtótájékoztatón ismertetett közbiztonsági programjának másik hangsúlyos eleme az, hogy posztos rendőröket állítana a város több pontjára: a lakótelepek, iskolák, az aluljárók területére, valamint a forgalmi csomópontok közelébe. A főváros alkalmazásában álló posztos rendőrök külön egyenruhát kapnának és csak a kijelölt 800 négyzetméteres nagyságú körzetben teljesítenének szolgálatot.

A független, parlamenti ellenzék által támogatott jelölt rendezné a fővárosban szolgáló rendőrök anyagi és lakásgondjait is. Schmitt úgy véli, csak így lehet megállítani azt a szívóhatást, amelynek eredményeként egyre több jól képzett rendőr hagyja ott állását, hogy aztán a versenyszférában - többek között vagyonvédelmi cégeknél - vállaljon munkát.

Schmitt szerint a térfigyelő rendszerek eddig is hasznos szerepet láttak el a bűnmegelőzés során, ezért megválasztása esetén tovább fejlesztené a hálózatot. Példaként hozta, hogy a térfigyelő rendszernek köszönhetően több körzetben is csökkent az utcán jelenlévő prostituáltak száma.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!