Deutsch: csütörtökön visszalép Gy. Németh

Vágólapra másolva!
Deutsch Tamás fideszes frakcióvezető-helyettes, a párt budapesti elnöke szerint Gy. Németh Erzsébet szocialista főpolgármester-jelöltet csütörtökön visszalépteti pártja. Ezt arra alapozza, hogy tudomása szerint a Metró újság pénteki számának választási mellékletében már nem lesznek Gy. Némethet népszerűsítő hirdetések.
Vágólapra másolva!

Deutsch kedden közölte: egy rosszul, de előre megtervezett koreográfia jegyében zajlanak az események. Szerinte az elmúlt hónapokban megfogalmazott, egymásnak is ellentmondó szocialista nyilatkozatok miatt már senki nem hiszi el, hogy Gy. Németh állva marad, de azt sem, hogy visszalép. Hozzátette: a baloldalon teljessé vált a zűrzavar, elősorban azért, mert az SZDSZ szerinte a kormányból való kilépéssel fenyegeti az MSZP-t.

A frakcióvezető-helyettes szerint a zűrzavar oka a legutóbbi közvélemény-kutatási eredményekben is keresendők, amelyek szerint "fogy a levegő a szocialisták körül", és nőtt a jobboldal támogatottsága Budapesten éppúgy, mint vidéken.

Deutsch Tamás ugyanakkor felszólította Gy. Némethet, hogy hagyjon fel negatív nyilatkozataival. A budapesti pártelnök több olyan nyilatkozatát idézte az MSZP-s jelöltnek, melyben Gy. Németh "jobboldali veszélyről" és arról beszél, hogy budapest "soha nem lesz a jobboldalé". Deutsch szerint elmúltak azok az idők, amikor egy másként gondolkodó személy megválasztása veszélyt jelenthetne az országra.

A politikus egyben Medgyessy Pétert is felszólította, hogy határolódjon el Kovács László egy kedd reggeli nyilatkozatától, melyben a szocialista pártelnök Schmitt Pál esetleges győzelmével kacsolatos véleméynét fejtette ki. Kovács kijelentette: mindenképpen azt szeretnék, ha nem Schmitt lenne a a győztes, mert nem lenne jó, ha most tovább folytatódna a belpolitikai csata Budapest vezetése és a kormány között. Deutsch szerint Kovács ezzel azokat az önkormányzatokat fenyegette meg, amelyeknek várhatóan ellenzéki vezetése lesz. A fidesz budapesti elnöke emlékeztetett Medgyessy Péter kormányfő korábbi kijelentésére, miszerint nem kívánnak politikai alapon különbséget tenni az önkormányzatok között.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről