Katona Kálmán: Mi vagyunk a megoldás

Vágólapra másolva!
A polgári összefogás fővárosi kampányzáróján az MDF elnöke a legnagyobb gondnak azt tartotta, hogy az elmúlt 12 évben sok vidéki város és település sokkal nagyobb fejlődést ért el, mint Budapest. Katona Kálmán, a polgári összefogás budapesti listavezetője szerint az összes főpolgármester-jelölt jó néhányat beépített programjába a polgári összefogás fővárosi programjának elemei közül. Deutsch Tamás biztos benne, hogy a jelenlegi főpolgármester október 21-én átadja a város irányítását valakinek, a polgári összefogás szemüveges szavazóit arra kérte, hogy hagyják otthon a szemüvegüket, és azokra a jelöltekre szavazzanak, akiknek a neve mellett nem tudják kiolvasni a kis emblémát.
Vágólapra másolva!

Forrás: ORIGOA polgári összefogás csütörtöki, fővárosi választási kampányzáró rendezvényén, egy XI. kerületi gimnázium dísztermében Dávid Ibolya, az MDF elnöke azt mondta: "Az a célunk, hogy 12 év után változás következzen be a világ legszebb fővárosában." Dávid elmondta, hogy a polgári összefogás jelöltjei azt szeretnék elérni, hogy a város még inkább legyen a budapestieké, legyen jó a közlekedése és tiszta a levegője. Dávid szerint a legnagyobb problémát az jelenti, hogy sok vidéki város és település sokkal nagyobb fejlődést ért el az elmúlt 12 évben, mint a főváros. Elfogadhatatlannak mondta, hogy a mostani vezetés azt tartja legnagyobb eredményének, hogy meg tudta tartani a városházában a többségét. "A polgári kormány ennél magasabbra tette a mércét: európai színvonalú buszpályaudvart épített, felépítette a Nemzeti Színházat, a Millenáris Parkot, és megkezdte a Budapest Aréna építését" - mondta. Hozzátette: "A mi vezetésünkkel és többségünkkel végre jó kezekbe kerülhet a város, mert eljött az idő a váltásra."

4 milliárdba kerülnek a választások/onkormanyzati/200210174milliarba.html

Deutsch Tamás, a Fidesz budapesti elnöke Orbán Viktort idézve kijelentette: "Bár tavasszal azt mondtuk, hogy sokan vagyunk, de nem elegen, én úgy érzem, és hiszem, hogy sokan vagyunk, és október 20-án elegen is leszünk. Csak egy kicsit elegünk van." Deutsch szerint olyan 12 esztendőt tud maga mögött a főváros, ami után Demszky október 21-én rosszabb állapotban adja azt át utódjának, mint amilyenben 1990-ben volt. "De a lényeg az, hogy átadja" - mondta. Ígérete szerint a polgári összefogás jelöltjei azt fogják keresni, hogy mit tudnak adni, miben tudnak segíteni a fővárosiaknak. A szavazólapok körül kialakult vitára utalva Deutsch Tamás arra kérte a polgári összefogás szemüveges szavazóit, hogy hagyják otthon a szemüvegüket, és azokra a jelöltekre szavazzanak, akiknek a neve mellett nem tudják kiolvasni a kis emblémát. "Jelöltjeink láthatatlan emblémával, de látható programmal rendelkeznek" - mondta.

Forrás: ORIGOKatona Kálmán, a Polgári Összefogás budapesti listavezetője elmondta, hogy az elmúlt hónapokban megismerte a főváros problémáit: a belső kerületek lakói nagyobb biztonságot és tisztaságot szeretnének, a külső területeken élők jobb közlekedést. Katona szerint az összes főpolgármester-jelölt merített a polgári összefogás programjából, és annak elemeit beépítette sajátjába. "Az elmúlt hónapokban felnőtt egy olyan főpolgármester-jelölt, aki méltó arra, hogy támogassuk. Ő Schmitt Pál. Nem Demszky és Medgyessy, hanem mi vagyunk a megoldás" - mondta Katona Kálmán. A rendezvényen szólt még Szőke László, az MDF budapesti elnöke, Juhos Katalin, a XI. kerület polgármestere és polgármesterjelöltje, valamint megjelent Pokorni Zoltán is.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről