Medián, Gallup: Demszky nem veszítheti el székét

Vágólapra másolva!
A Medián utolsó telefonos közvélemény-kutatási eredményei szerint Demszky Gábor kaphatja a főpolgármester-jelöltekre leadott szavazatok 60 százalékát. A fővárosi képviselő-testületben jelentős MSZP-többség várható. A Gallup szerint abszolút többsége lesz a szocialistáknak.
Vágólapra másolva!

A Medián szerdán és csütörtökön Budapesten 600 főt kérdezett meg telefonon arról, kire fog szavazni. E szerint Demszky Gáborra, az SZDSZ jelöltjére a lakosok körülbelül 60 százaléka szavazott, Schmitt Pálra, a jobboldal által támogatott független jelöltre 30 százalék adta a voksát az előzetes felmérés szerint. Gy. Németh Erzsébet, a szocialisták jelöltje csak mintegy 10 százalékra számíthat. A többi főpolgármester-jelölt szinte teljesen eltűnt, nem kimutatható támogatottságuk.

A közgyűlésben fölényes MSZP-többségre számít a Medián, az utolsó felmérés 46 százalékot mutatott, de a közvélemény-kutató szerint az is elképzelhető, hogy átlépi az 50 százalékot.

A Gallup közvélemény-kutató intézet szerint is Demszky Gábor nyeri a főpolgármester-választást. A Gallup szerint az MSZP-nek abszolút többsége lesz a fővárosi közgyűlésben.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!