A legfrissebb zenék Londonból

Vágólapra másolva!
A Fabric név biztos sokak számára ismerősen cseng: az eklektikusságáról ismert kiadó és klub az egyik leghíresebb zenei "intézmény" Londonban. A party.[origo].hu a német Cosmophiliával való együttműködés keretében már rendszeresen kapja az aktuális trance- és house-irányvonalakat feltérképezni segítő lemezeket - mostantól pedig a Fabricből is küldik majd nekünk az új megjelenéseket, hogy beszámolhassunk róluk. Nemcsak albumok jönnek Londonból, hanem a legfrissebb rádiómixek is, amelyeket természetesen meg lehet hallgatni nálunk. Íme az első adag, a Fabric alapos bemutatásával együtt - a mixek a következő oldalak jobb szélén találhatók.
Vágólapra másolva!

A londoni Fabric több tekintetben is egyedi: szinte elképzelhetetlenül változatos zenei koszttal szolgál a betévedő (bár inkább rendre ide látogató), általában táncolni érkező publikum számára - másrészt a klub menüjét rendre elérhetővé teszi azok számára is, akiknek viszonylag ritkán adatik meg, hogy személyesen is tiszteletükét tegyék.

Az étlapon csakis igényes elektronikus tánczenék szerepelnek, ám ezen belül szinte mindent megkaphatunk - s hogy ne zavarodjanak meg a hétvégén mulatni vágyó dolgozók, két, karakteresen különböző klubnap várja őket: a pénteki FabricLive és a szombati Fabric - ezt aligha nehéz megjegyezni.

A péntek a tört ütemek napja - ekkor jöhet minden, ami a hiphop és a drumandbass tempója közé esik. Erre már garancia a rezidens dj-k neve is: a nálunk is igen jól ismert James Lavelle, Ali B és Joe Ransom is itt játszik péntekenként. Tekintve, hogy folyamatosan három teremben megy a zene, bőséges a vendégek listája is - hogy mást ne mondjunk, december 10-én, pénteken egy napon pakol a Plump DJ's, dj Icey, Timo Maas (ezúttal csak breakbeatet), Freq Nasty, a Freestylers, a Stanton Warriors, Santos, Hyper, Krafty Kuts, PFN, az Evil Nine, az Infusion élőben, plusz a már említett házigazdák - nyugodtan mondhatjuk, ez egy elképesztő lineup.

Ráadásul ez nap bizonyos tekintetben még kivételnek is számít, hiszen általában minden pénteken hallhatunk drumandbasst a legnagyobbaktól: rendszeres fellépők itt Krust, Peshay, Grooverider, dj Hype, a High Contrast, Fabio, Ray Keith, Dillinja, Calibre és még sokan mások. S persze itt játszanak a legvadabb lemezjátszisták is, a Scratch Pervertstől dj Vadimig és még tovább.

A szombat ezzel szemben leginkább (ám nem kizárólag!) a menetelős négynegyedeké: proghouse, techno, elektro - olyan rezidensekkel, mint Terry Francis és Craig Richards. A vendégfellépők között jó néhány világhírű versenyző, mint Sasha, Louie Vega, Stacey Pullen, Steve Bug vagy Francois Kevorkian, mellettük olyan, finom zenékben utazó alkalmi fellépők, mint a Sonar Kollektiv-dj-k (Dixon és Ame), a Sunday Best válogatásokért felelős Rob De Bank, az Amalgamation Of Sounds, vagy a legendás Ashley Beedle. A másik oldalról nem hiányozhatnak az olyan dj-k, mint Tiefschwarz, Riton vagy a mostanában szintén dülöngélős electroclashben utazó Andrew Weatherall sem.

Forrás: [origo]

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről