A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
14:00VízilabdaHollandia-Magyarország
HUNGémesi Csanád
15:25VívásFares Ferjani-Csanad Gemesi
HUNMadarász Dóra | Nandor Ecseki
17:15AsztaliteniszChun Ting Wong/Hoi Kem Doo-Nandor Ecseki/Dora Madarasz
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Napi videotudósítás a Budapest-Bamakóról

Vágólapra másolva!
A szombaton rajtolt második Budapest-Bamako Rali mezőnyében Ural-oldalkocsis motorjával feltűnő cinetripes Laki ezúttal állítólag magyar őseink nyomát kutatja a Szaharában és az óceánparton. A Flying Gizi Ural Motor Team kutatásairól és a versenyről napi, műholdas videotudósításban számol be péntektől.
Vágólapra másolva!

A Flying Gizi Ural Motor Team először a Földközi-tenger partján, Barcelonán keresztül, Malagáig halad. Majd áthajóznak Afrikába, átszelik Marokkót, majd az Atlanti-óceán partján Mauritániába keverednek.

Innen keletnek fordulnak, s megérkeznek Maliba. A fővárosba, Bamakóba elvileg január 29-re jutnak - 7620 megtett kilométer és tizenhat napi utazás után.

A Budapest-Bamako nem véletlenül zajlik a legnagyobb (sivatagi) ralival, a Dakarral egy időben. A szervezők maguk így beszélnek erről:

"A Budapest-Bamako a Dakar teljes élményét nyújtja az anyagi megpróbáltatások és Jean Paul Belmondo elmeháborodott fia (unokaöccse - a szerk.) nélkül."

A tavalyi negyvenkettőhöz képest ezúttal százöt csapat kelt útra a Hősök teréről és Pozsonyból is, szombat reggel kilenckor. Kis késéssel, de elindult a Fly Gizi Ural Motor Team is, akik már Barcelonában beérték a mezőnyt. A csapat kulcsfigurája az oldalkocsis motor pótülésén feszítő L. Laky László.

Aki persze most se csak versenyezni indul Afrikába. Flying Gizi névre keresztelt oldalkocsis Uralt a francia Thomas Jaques társágában uraló Laki (Légrády Lajos szerelő is tagja a csapatnak) szeretné a határokon túl is népszerűsíteni a neves magyar kleptomán nagymamit, Repülős Gizit.

És a maga eszközeivel még humanitárius segítséget is nyújt: Örökbe fogadtak egy falut, ahova segélycsomagjukban főleg gyógyszert visznek. Legfőbb (persze félkomoly) céljuk mégis magyar őseink afrikai gyökereinek megtalálása.

Ennek érdekében tehát "visszafelé indulnak az ősi útvonalon". És mint ígérik január 19-étől honlapjukon videoblogban mutatják be "megdönthetetlen" bizonyítékaikat az ősök eredetével kapcsolatban, és megmutatják az örökbe fogadott falut is, valamint persze kalandjaikat a flúgos futamon.

Peter Poppara

Forrás: [origo]

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!