Mehmet Scholl újabban mixlemezeket készít

Vágólapra másolva!
A német foci török származású sztárja, Mehmet Scholl mára kultikus figura lett, és egyben a média kedvence. Most abbahagyta labdarúgó-pályafutását, s mixalbumokat készít. Októberben jelent meg harmadik válogatásalbuma Frei: Gespielt címmel.
Vágólapra másolva!

Eddig már kiadott két üzletileg is sikeres válogatáslemezt, mostani albuma pedig, a Frei: Gespielt nemcsak egy dokumentumfilm zenéjeként debütált, hanem meggyőzhette a kérkedőket is, hogy Schollnak tényleg van érzéke a zenéhez.

Az új lemez még személyesebb, mint az eddigiek. Dreampoptól az indiefolkon keresztül az alternatív rockig minden megtalálható rajta. Velvet Underground, Röyksopp, Teenage Fanclub, The Hidden Cameras, mind-mind helyet kaptak az érdekes albumon.

Mehmet Schollt a kilencvenes évek egyik legtechnikásabb német játékosának tartották. A sportújságírók által csak Schollinak becézett játékost roppant balszerencsésnek tartják.

Többször maradt le fontos meccsekről sérülése miatt, szerencséjére az utolsó igazán jól játszó német csapatban, az 1996-os Európa-bajnok gárdában ott lehetett. A török vendégmunkás apától származó Scholl szülőhelyén, Karlsruhéban kezdett el futballozni.

A visszavonult focistának bőven van ideje válogatáslemezeket készíteni, ez már a harmadik megjelenése. Arról egyelőre nem szólnak hírek, hogy teljesen a zenének szenteli életét, de nagyobb siker esetén bármi előfordulhat.

party.[origo].hu

Frei: Gespielt

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről