A rapper, aki kiáll a techno mellett

Vágólapra másolva!
A neves hiphopper, P Diddy a zenélésen kívül partyk szervezésébe vágta aranyköves fejszéjét. Az Egyeült Államok egyik legnagyobb zenei eseménye résztvevőinek listáját ő állította össze, és ráadásként nem mindennapi koncertet ad - techno-dj-kkel közösen.
Vágólapra másolva!

A Winter Music Conference záróeseményét most pénteken tartják Miamiban, ahol a Mixmag brit zenei szaklap szervezésében Steve Angello, Claude VonStroke és a Martinez Brothers lép fel. A szervezőkkel Diddy három hete vette fel a kapcsolatot, hogy az utolsó pillanatban közösen állítsák össze a fellépők névsorát.

Diddy koncepciója igen egyszerű volt: kizárólag olyan dj-ket akart a programban látni, akik valójában a saját stílusuk határait feszegetik. Vagyis elsősorban nem a techno, house és electro stílusokban nagynevű, befutott lemezlovasokra gondolt.

A Mixmag ajánlásával jónéhány klubslágert végighallgatott, köztük Claude VonStroke The Whistlerjét, vagy a Martinez Brothers My Rendition című trekkjét. "Amint meghallottam, rögtön belészerettem a Whistlerbe", magyarázza Diddy. "Van benne valami egészen egyedi, és rohadtul lüktet az energiától. Egyszerűen imádom Claude-ot."

Két fellépő így biztos volt, és a a záró műsorszám megtalálása sem váratott sokáig magára. Amikor meghallotta Steve Angello Be című számát, rögtön tudta, hogy a Swedish House Mafia tagja lesz a party utolsó fellépője.

Steve nagyon tiszteli P Diddyt, aki szerinte "az egyik legmenőbb nagyágyú a hiphopban". Nemrég épp Sebastian Ingrossóval készített egy remixet Diddy és Felix Da Housecat közös szerzeményéből, a Jack U-ból.

Diddy választásának helyességét pénteken ítélhetik meg a floridai partyzók. Emberünk mindhárom lemezlovassal közösen fellép, ám szerinte tisztázni kell, hogy ez más együttműködés, mintsem egy dj és egy mc fellépése. Vokálokat és élő billentyűs hangszereket építenek be a mixbe, így aztán inkább egy bűvészmutatvánnyal felérő mash-up-szettet hallhat majd a publikum.

"Azért vállaltam el ezt a munkát, mert egyáltalán nem hat rám a manapság hallgatott zenék többsége" - tárta fel indítékát Diddy. Hozzátette, szerinte egy zenei konferenciának a frissességről és az újításról kéne szólnia, ám "úgy érzem, hogy az elmúlt néhány rendezvény híján volt mindenféle innovációnak."

party.[origo].hu

Claude Vonstroke: The Whistler

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről