A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMuhari Eszter
19:25VívásAuriane Mallo-Breton-Eszter Muhari
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Sötét hadsereg az A38-on

Vágólapra másolva!
Szeptember 15-én a szélsőséges metál egyik legextrémebb zenekara, a Marduk tart bemutatót keménységből az A38 hajó gyomrában. Ha valaki hiányolta a sötétséget Ms. Manson koncertjén, az most itt garantáltan megkaphatja.
Vágólapra másolva!

A svédekről köztudott, hogy szeretik a fémzenét, abból is lehetőség szerint a minél keményebbet. Talán az éghajlat, a klíma vagy a hosszú téli éjszakák teszik, de a skandináv ország az egyik legtöbb komor hangulatú együttest adta már a világnak, köztük a prófétaként turnézó Mardukot is. A banda már első demo felvételével akkora vihart kavart, hogy azt több országban betiltották, őket viszont ez cseppet sem rendítette meg: azóta is töretlenül vállalják keresztényellenes gondolkodásukat, és írják a háborúkról, halálról és egyéb számukra kedves témákról szóló szövegeiket.

A csapat Morgan Hakansson gitáros kezdeményezésére alakult meg kifejezetten azzal a céllal, hogy a lehető legbrutálisabb zenét rakják össze, ezzel tömegeket megbotránkoztatva és lelkes rajongókat gyűjtve egyaránt. Első bemutatkozó anyagukat már a címe miatt több országból száműzték, később mégis akkora volt az érdeklődés, hogy az album egy újabb kiadást is megélt. Fennállásuk tizenöt éve alatt kilenc lemezt gyártottak le, miközben folyamatosan turnéztak. Mára világ több pontján (többek között az Egyesült Államokban) sikerült elérniük, hogy jóformán kitiltsák őket az országból, mégis több száz koncerttel a hátuk mögött még mindig tömegeket képesek megmozgatni egy-egy fellépésük alkalmával.

Mostani magyarországi koncertjük különös aktualitása, hogy az elsők között láthatjuk bemutatkozni a banda új énekesét, Mortuust. Az új frontember állítólag még vadabb, mint az előző, és a hangja, ha lehet, még jobban passzol a mélyre hangolt muzsikához. Magyarországi fellépésüket már tavaszra tervezték, azonban a dobos kocsmai verekedésben eltört karja miatt ez mostanra csúszott.

Érdekesség még a koncert kapcsán, ha visszaemlékszünk arra, milyen felhajtás kerekedett, mikor a nemrégiben megrendezett Marilyn Manson-koncert előszele "jön a sátán" szalagcímekkel elérte hazánkat. A különös a dologban, hogy most, mikor a nyíltan a fő-sátánista címre hajtó Marduk érkezik Budapestre, szó sem esik az Antikrisztusról vagy a pokol földi helytartóiról. A különösebb sajtóvisszhang nélkül megrendezett koncerttel nem is lenne baj, de mindez valahol azt sugallja, hogy nem csak a zenekarok hajtanak a show-biznisz reflektorfényére.

Marduk, Mystic Circle, Panchysia, Ahriman, A38 állóhajó (Petőfi híd, budai hídfő), szeptember 15. Belépő: 3900 Ft/4500 Ft

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!