A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Gary Neville (Anglia)

Vágólapra másolva!
Ők ott vannak, minden bizonnyal ott lesznek, s dönthetnek, sztárokká válhatnak az Európa-bajnokságon. Végeláthatatlan sorozatunk mai embere Gary Neville, az angolok jobbhátvédje.
Vágólapra másolva!

Poszt: jobbhátvéd
Klub: Manchester United
Születési idő: 1975. február 18., Bury
Testsúly, magasság: 175 cm/74 kg
Válogatottság: 61 mérkőzés

A Neville-ikerek idősebbik tagja 1975. február 18-án született, meglehetősen sportos családban, hiszen édesapja a Bury FC kereskedelmi igazgatója volt, nővére pedig az angol netballválogatott tagja. Gary a Boundary Park Juniors nevű gyerekklubban kezdte pályafutását, itt fedezte fel őt testvérével együtt a Manchester United.

A MU ificsapatával 1992-ben megnyerte a korosztályos FA-kupát, majd hamarosan bemutatkozhatott az ifjúsági válogatottban, amellyel 1993-ban Európa-bajnok lett. A Manchester első csapatában 1994 májusában szerepelt először, és azóta valósággal kiszoríthatatlan onnan. Mindössze 19 bajnokival a háta mögött bemutatkozhatott a nagyválogatottban is 1995 júniusában.

A nemzeti tizenegyben sokáig középhátvédet játszott, de Sven-Göran Eriksson már eredeti posztján, jobbhátvédként veszi őt számításba. Több mint kétszáz bajnoki mérkőzés van mögötte, amelyeken rendre megbízható játékot nyújtott, de a gólszerzés nem az ő műfaja, csak keveset megy előre. Egyik legjobb barátja David Beckham, akinek az esküvőjén ő volt a tanú. 2001 májusában új szerződést kötött a klubbal, amely 2007-ig érvényes, és a hírek szerint heti 32 ezer fontos fizetést biztosít a számára.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!