A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMárton Anna
09:00VívásAnna Marton-Katherine Paredes
HUNPusztai Liza
11:15VívásLiza Pusztai-Michela Battiston
HUNSzűcs Luca
11:15VívásMartina Criscio-Luca Szucs
HUNKovács Richárd
12:20ÖkölvívásHarrison Garside-Richard Kovacs
HUNDósa Dániel
13:05VívásDaniel Dosa-Abdelrahman Tolba
HUNMagyarország
20:05VízilabdaMagyarország-Kanada
HUNMagyarország
21:00KézilabdaArgentína-Magyarország
NyílNyíl

Kit kaphatunk, ha összejön a magyar csodatovábbjutás?

EB Foci Magyar válogatott Magyar - Osztrák Klenheisler László UEFA Euro 2016
Európa Bajnokság 2016. Magyarország - Ausztria - Klenheisler László UEFA Euro 2016
Vágólapra másolva!
Bár még nagyon sok hátra van a foci-Eb csoportköréből, azért érdemes egy pillantást vetni a tabellákra, hogy kit kaphatnak a magyarok – ha továbbjutnak. A kiírás szerint már most tudni lehet, hogy melyik az a 16 csapat, amelyik közül ellenfelet kaphat az F csoport első, második vagy harmadik helyezettje, az eddigi meccsek alapján azonban már jelentősen szűkíthető a kör. 
Vágólapra másolva!

Jelenleg Magyarország három ponttal vezeti az F csoportot, és való igaz, hogy akár még utolsó is lehet, ám ha sikerül pontot fogni az izlandiak, netán a portugálok ellen, akkor szinte biztos a 16 közé kerülés.

De a nyolcaddöntő akár egyetlen győzelemmel is elérhető, hiszen a hat csoportból négy csoportharmadik is továbbjut.

Ha csoportelsők leszünk, jön az E csoport másodikja

Forrás: Origo

Ha folytatódna, sőt fokozódna a magyar csoda, és csoportelső lenne a válogatott, akkor az E csoport második helyezettje kerülne a Storck-csapat útjába. Egy kör után ez a hely a svédeké, de szintén egypontosak az írek, és akár még a nullapontos Belgium vagy a hárompontos Olaszország is lehet második a csoportban.

Ha második helyen végzünk, a B csoport másodikja ellen készülhetünk

Amennyiben az F csoport második helyén végez Magyarország, akkor a B csoport másodikjával kerülhet szembe. Két kör után a hárompontos Wales a második, de a szlovákoknak is három pontjuk van. Itt is igaz, hogy akár még az egypontos oroszok vagy a négypontos angolok is lehetnek másodikak.

Forrás: Origo

Érdekes, hogy a magyar csoport első és második helyezettje egyaránt egy csoportmásodikat kap majd a nyolcaddöntőben. Ez tulajdonképpen azt jelenti, hogy

nem érdemes megcélozni a csoport első helyét,

mert semmilyen előnnyel nem jár. Hogy miért? Mert lesz négy olyan csoportelső (A, B, C, D), amely megkapta azt a könnyítést az UEFA-tól, hogy egy papíron gyengébbel, egy csoportharmadikkal mérkőzhet majd a nyolc közé jutásért. A házigazda franciák például ilyen csoportba kerültek.

Csoportunk harmadikja a C vagy a D csoport legjobbját kapja

Ha a magyar válogatott csoportharmadikként jut tovább, akkor vagy a D, vagy a C csoport első helyezettjével mérheti össze tudását.

Forrás: Origo

Ez esetben nagyon komoly ellenfeleket is kaphat a csapat: a C csoportban a németek vezetnek négy ponttal, míg a D-ben a spanyolok állnak az élen. Itt még a hárompontos horvátok is az élre kerülhetnek, jóval kevesebb esélyük van viszont az élre törniük a nullapontos törököknek és cseheknek.

Forrás: Origo

És mi történik, ha nem nyerünk több meccset, és három ponttal kiesünk? Gratulálunk a válogatottnak, hogy erőn felül teljesített! Az osztrákok elleni győzelmet már senki nem veheti el Kleinheisleréktől, és azt sem, hogy egy Eb-kör után a csoport élén álltak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!