Vágólapra másolva!
Hivatalosan is megtörtént a kapitányváltás az ausztrál Davis Kupa teniszválogatottnál, s John Fitzgerald csapatfőnök segítője, Wally Masur máris leszögezte: a jövőben számítanak a Spanyolország elleni múlt heti döntőn nem szereplő Mark Philippoussisra.

- Szeretnénk leszögezni, hogy az ajtó nyitva áll valamennyi ausztrál játékos előtt - jelentette ki Fitzgerald, aki 1982 és 1992 között játszott a Davis Kupában, így tagja volt az 1983-ban és 1986-ban győztes válogatottnak.

Masur egyik legfontosabb feladatának tartja, hogy az 1999-es nizzai döntő hősét, a társaival később komoly vitába keveredő Philippoussist visszacsábítsa az együttesbe. A kiváló játékossal ugyanis jelentősen növekedne a taktikai lehetőségek száma, hiszen a barcelonai fináléban szereplő Lleyton Hewitt és Patrick Rafter továbbra is a szakvezetés rendelkezésére áll.

- Először kapcsolatba kell lépnünk a játékosokkal, ki kell alakítanunk az együttműködést, s csak azután hozhatjuk nyilvánosságra, hogy kikre számítunk - mondta visszafogottan Wally Masur, aki 1985-től tizenhat mérkőzésen szerepelt a DK-csapatban.

John Newcombe és Tony Roche már a tavalyi finálé után le akart mondani, de a szövetség kérésére mindketten vállaltak még egy évet. A két szakember 1994 óta vezette az ausztrál DK-együttest. A páros csütörtökön érkezett vissza Sydneybe, s hivatalosan is átadta az irányítást a februárban Perthben, Ecuador ellen bemutatkozó edzői kettősnek.

(MTI)

Mindent egy helyen az Eb-ről