A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
A 23 éves német Tommy Haas nyerte a 2,95 millió dollár összdíjazású stuttgarti tenisztornát, miután a vasárnapi döntőben 1 óra 32 perc alatt legyőzte a fehérorosz Max Mirnyijt. Zürichben a harmadik helyen kiemelt amerikai Lindsay Davenport győzött az 1,185 millió dollár összdíjazású női tornán, miután a döntőben biztosan verte meg a jugoszláv Jelena Dokicot.   

Stuttgart, a Mesterszéria 8. állomása, 2,95 millió dollár összdíjazás, döntő:
Haas (német, 15.) - Mirnyij (fehéorosz) 6:2, 6:2, 6:2

A hazai szurkolók kedvence esélyt sem hagyott a torna meglepetésemberének, végig nagy fölényben teniszezett. A korábban Kuertent, Ivanisevicet, Samprast és Kafelnyikovot is legyőző fehéroroszt éppen leghatásosabb fegyvere, az adogatása hagyta cserben. Haas ugyanis nagyon biztosan fogadta azokat, s játszmánként két alkalommal el is nyerte az ellenfél szerváját. A németnek ugyanakkor nem kellett breaklabdát hárítania, és ez sok mindent elárul az egyoldalú mérkőzésről.

Az ATP Race 12., a hagyományos világranglista 14. helyén álló Tommy Haas pályafutása 5., idei 4. tornagyőzelmének örülhetett. A jelenlegi legjobb német teniszező a múlt héten Bécsben bizonyult a legjobbnak, s az utóbbi tíz találkozóján nem kapott ki. A nyertes 434 ezer, míg a vesztes 228 ezer dollárt kapott.

Haas örömén kívül a Davis Kupa-csapat szereplés miatt érzett aggodalmának is hangot adott a döntő utáni sajtótájékoztatón. "Ez életem legcsodálatosabb napja, hiszen hazai pályán sikerült nyernem. Max 10 éve jó barátom, együtt tanultunk a Bollettieri-tenisziskolában, s ez tovább növeli sikerem értékét. Ami a német válogatottat illeti, még mindig nem tudtunk megegyezni a szövetséggel: őket nem érdeklik a javaslataim, hónapok óta nem jelentkezett nálam senki. Ezek után elképzelhető, hogy amíg marad a jelenlegi vezetés, nem játszom a Davis Kupában."

Zürich, 1,185 millió dollár összdíjazás, döntő:
Davenport (amerikai, 3.) - Dokic (jugoszláv, 4.) 6:3, 6:1

A két játékos korábbi három találkozóján is az amerikai klasszis bizonyult jobbnak. Davenport hatodik idei tornagyőzelmének örülhetett az egyoldalú, 63 perces döntő után, és sikeréért 175 ezer dollárt kapott.

Korábban:

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!