A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

A hollandok ellen játszik utoljára a válogatottban a legendás focista

Ausztria - Észak-Macedónia, Foci EB, labdarúgó Európa-bajnokság, Euro 2020, labdarúgás, csoportkör, C csoport, Nemzeti Aréna, Bukarest, 2021.06.13.
Goran Pandev történelemt írt az északmacedón válogatottal
Vágólapra másolva!
A hollandok elleni Európa-bajnoki csoportmérkőzés után visszavonul a válogatottól az északmacedón csatár, Goran Pandev.
Vágólapra másolva!

A 37 éves futballista vasárnap jelentette be, hogy a hétfői találkozó lesz számára az utolsó a nemzeti tizenegyben, amelynek szereplési és eredményességi rekordját is ő tartja. A hazájában legendának számító futballista eddig 121-szer szerepelt az északmacedónoknál, és 38 gólt szerzett.

"Azt hiszem, ez a megfelelő pillanat a búcsúhoz"

- mondta Pandev, aki 37 évesen és 321 naposan az Európa-bajnokságok történetének második legidősebb gólszerzője lett az osztrák Ivica Vastic után, aki 38 évesen és 257 naposan lőtt gólt a lengyeleknek a 2008-as Európa-bajnokságon.

Goran Pandev történelmet írt az északmacedón válogatottal Forrás: AFP/Getty Images/Daniel Mihailescu

Észak-Macedónia története első nagy tornáján szerepel - a részben budapesti rendezésű Eb-n -, és előbb Ausztriától 3-1-re, majd Ukrajnától 2-1-re kikapott, így már a hollandok elleni meccstől függetlenül kiesett. Pandev az első mérkőzésen betalált.

Az északmacedónok tavaly novemberben éppen Pandev góljával győzték le Georgiát az Európa-bajnoki pótselejtező döntőjében.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!