Dráma a foci-Eb-n: újra kellett éleszteni Christian Eriksent

fbl TOPSHOTS Horizontal
Christian Eriksen miután összesett az finnek elleni meccsen
Vágólapra másolva!
Szombat este a labdarúgó Európa-bajnokság B csoportjában drámai jelenetek játszódtak le a Dánia-Finnország-mérkőzésen. A dán csapat legnagyobb sztárja, Christian Eriksen egyszercsak magától összeesett, ezt követően pedig újra kellett éleszteni.
Vágólapra másolva!

A mérkőzés 43. percében a 29 éves középpályás visszafelé kocogott, a közelében nem volt egyetlen finn játékos sem. Egyszer csak egyik pillanatról a másikra szétesett a mozgása, és arccal előre a földre esett.

Először sokan azt hitték, hogy Eriksen lenyelte a nyelvét, azonban néhány másodperccel később a dán csapat orvosi stábja szívmasszázst kezdett alkalmazni rajta, míg a pályán lévő játékosok a könnyeikkel küszködtek, és védősorfalat álltak körülötte.

A dán játékosnak azonban nem volt elég a szívmasszázs, ezért defibrillátort kellett használnia az orvosi stábnak, majd intubálni kellett.

14 perc ápolást követően Eriksent hordágyon levitték a pályáról vastaps kíséretében, a dán és a finn focisták pedig levonultak a pályáról, a meccs pedig félbeszakadt, amit a Dán Labdarúgó Szövetség közleménye szerint 20.30-kor folytatnak.

Christian Eriksen magánál volt, amikor elszállították a stadionból Forrás: AFP/Friedemann Vogel

Dán sajtóértesülések szerint Eriksent mentővel elvitték a koppenhágai kórház sürgősségi osztályára.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!