Érzelmes üzenetet küldött az Eriksen életét megmentő dán focista

Dánia - Finnország, Foci EB, labdarúgó Európa-bajnokság, Euro 2020, labdarúgás, csoportkör, B csoport, Parken Stadion, Koppenhága, 2021.06.12. Christian Eriksen
COPENHAGEN, DENMARK - JUNE 12: Sabrina Kvist Jensen, Girlfriend of Christian Eriksen (Not pictured) of Denmark looks dejected as she is consoled by Simon Kjaer of Denmark whilst Christian Eriksen receives medical treatment during the UEFA Euro 2020 Championship Group B match between Denmark and Finland on June 12, 2021 in Copenhagen, Denmark. (Photo by Stuart Franklin/Getty Images)
Vágólapra másolva!
A dán labdarúgó-válogatott csapatkapitánya, Simon Kjaer érzelmes közleményt adott ki a belgák elleni Európa-bajnoki csoportmérkőzés előtt. A futballista kiemelte, hogy Christian Eriksenért fognak játszani és mindent megtesznek azért, hogy jó eredményt érjenek el. 
Vágólapra másolva!

Christian Eriksen az Eb-újonc finnek elleni összecsapás 43. percében minden előzmény nélkül esett össze a pályán, ahol bő tíz percen keresztül élesztették újra, mielőtt szállítható állapotba került. A szörnyű eset szinte mindenkit lesokkolt, azonban Simon Kjaer higgadt maradt és rengeteget tett azért, hogy csapattársa túlélje a helyzetet.

A dánok csapatkapitánya húzta ki Eriksen nyelvét, tette stabil oldalfekvésbe, majd a sérült futballista barátnőjében is hősként próbálta tartani a lelket.

Eriksen állapota azóta stabilizálódott, és az is kiderült, hogy egy speciális szívritmus-szabályzót ültetnek be a szervezetébe.

A dán válogatott csütörtökön Belgium ellen lép pályára az Európa-bajnokság B csoportjának második fordulójában. A mérkőzés előtt Kjaer közleményben küldött üzenetet.

Simon Kjaer hősiesen viselkedett a szörnyű eset után Forrás: Getty Images/Stuart Franklin

írta a csapatkapitány.

"Ma pályára lépünk Belgium ellen, és Christian ott lesz velünk a szívünkben és a gondolatainkban. Ez nyugalmat ad az elménknek, és lehetővé teszi, hogy a futballra koncentráljunk. Christianért játszunk majd és természetesen egész Dániáért. Ez a legnagyobb motiváció számunkra. Mint mindig, most is a legjobbunkat fogjuk nyújtani" - olvasható a 32 éves játékos közleményében.

A Dánia-Belgium találkozó csütörtök este 18 órakor kezdődik a koppenhágai Parken Stadionban.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!