Koronavírusos a spanyol fociválogatott csapatkapitánya

Spain v Portugal - International Friendly soccer International Friendly Sergio Busquets Full length One person international friendly match Estadio Wanda Metropolitano FC Barcelona Jose Breton Pics Action ball June Madrid Horizontal SPORT FOOTBALL PHOTO
Sergio Busquets (FC Barcelona) of Spain runs with the ball during the international friendly match between Spain and Portugal at Estadio Wanda Metropolitano on June 4, 2021 in Madrid, Spain. (Photo by Jose Breton/Pics Action/NurPhoto) (Photo by Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
A spanyol szövetség a hivatalos oldalán jelentette be, hogy pozitív lett az Európa-bajnokságra készülő válogatott csapatkapitányának, Sergio Busquetsnek a koronavírustesztje.
Vágólapra másolva!

A spanyol keret tagjain vasárnap végezték el a legutóbbi tesztelést, és mint kiderült, az FC Barcelona 32 éves középpályásának tesztje pozitív lett. A szövetség közleménye szerint a keret és a stáb összes többi tagjának negatív lett a tesztje, de a csapatkapitánnyal legszorosabb kapcsolatban álló (pl. szobatárs) játékosokat, ill. stábtagokat elkülönítették, Busquets pedig már elhagyta a Las Rozas-i edzőtábort.

Könnyen lehet, hogy Sergio Busquetsnek ki kell hagynia az Európa-bajnokságot Forrás: NurPhoto via AFP/Jose Breton/NurPhoto/Jose Breton

A szövetségi kapitány, Luis Enrique egyelőre nem döntött új játékos behívásáról, az viszont már biztos, hogy a június 8-ára, keddre kiírt Litvánia elleni felkészülési mérkőzést nem rendezik meg, a baltiak helyett az U21-es Európa-bajnokságon a héten az elődöntőben búcsúzú spanyol korosztály csapat elleni mérkőzéssel zárja Eb-felkészülését a spanyol csapatt.

Az Európa-bajnokságon a spanyolok az E csoportban sorrendben Svédországgal, Lengyelországgal és Szlovákiával találkoznak Sevillában.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!