Koronavírusos a portugál válogatott focistája

Portugal v Israel - International Friendly Football Match 2020 2021 Pedro Fiuza fiuza foto lisbon lisboa soccer sports friendly Israel international friendly football match UEFA EURO 2020 European Championship Jose Alvalade stadium Pedro Fiúza Joao Cancel
Joao Cancelo kihagyja az Eb-t
Vágólapra másolva!
Koronavírusos a portugál válogatott futballistája, Joao Cancelo, így kénytelen kihagyni a teljes Európa-bajnokságot.
Vágólapra másolva!

A magyar válogatott csoportellenfelénél, Portugáliánál a Manchester City jobbhátvédje, Joao Cancelo produkált pozitív vírustesztet, így karanténba kényszerül és kihagyja a teljes Európa-bajnokságot is.

A portugál A Bola megírta, hogy a fertőzött futballistát a Manchester United védője, az előző idényt kölcsönben az AC Milannál töltő Diego Dalot váltja a keretben.

Joao Cancelo kihagyja az Eb-t Forrás: NurPhoto via AFP/Pedro Fiuza/NurPhoto/Pedro Fiuza

Cancelo minden bizonnyal kulcsszerepet kapott volna Fernando Santos csapatában, hiszen remek idényt zárt klubjában. A 27 éves futballista a Manchester Cityvel megnyerte a Premier League-t és az angol Ligakupát is a legutóbbi szezonban.

Nem ez az első koronavírusos eset az Eb-re készülő válogatottaknál, ugyanis a spanyol csapat középpályása, Sergio Busquets korábban szintén elkapta a vírust. A spanyolok ráadásul az egyik felkészülési meccsen épp a portugálokkal találkoztak, bár azon az összecsapáson Cancelo nem futballozott.

Cristiano Ronaldóék egy ideje már Budapesten vannak, és június 15-én a magyar válogatott, 19-én pedig a vb-címvédő francia nemzeti csapat ellen lépnek pályára a Puskás Arénában.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!