A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNPásztor Flóra
14:05VívásYun-Jia Zhang-Flora Pasztor
HUNFucsovics Márton
14:45TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNAndrásfi Tibor
15:05VívásGrabiel Lugo-Tibor Andrasfi
HUNSiklósi Gergely
15:30VívásNeisser Loyola-Gergely Siklosi
HUNMarozsán Fábián
15:45TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNPupp Réka
16:50CselgáncsGefen Primo-Reka Pupp
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Az Eb halálcsoportjában Magyarországnak emelt fővel kell küzdenie a világválogatottak ellen

Budapest, 2020. november 12. A magyar válogatott játékosai ünneplik győzelmüket a Magyarország - Izland labdarúgó Európa-bajnoki pótselejtező mérkőzés végén a Puskás Arénában 2020. november 12-én. A csapat 2-1-re győzött, ezzel története során negyedszer kijutott az Európa-bajnokságra. Elöl balról Szalai Ádám, középen a gólszerző Szoboszlai Dominik. MTI/Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
A 2021-es labdarúgó Európa-bajnokság F-csoportjában a magyar válogatottra hihetetlenül nehéz meccsek várnak: az aktuális világbajnok Franciaország, a jelenlegi Európa-bajnok Portugália, és a 2014-es riói vb-t megnyerő Németország elleni összecsapásokat kell megvívnia Marco Rossi csapatának. Az európai labdarúgás krémjéhez tartozó gárdák keretében olyan klasszisjátékosok találunk, mint a többszörös Aranylabdás portugál Cristiano Ronaldo, vagy a franciák villámgyors támadója, a Paris Saint-Germain-ben játszó Kylian Mbappé.
Vágólapra másolva!

A Marco Rossi vezette magyar labdarúgó válogatott kiválóan teljesített 2020-ban. A magyar csapat az Eb-pótselejtezőn Bulgária és Izland legyőzésével kijutott az Európa-bajnokságra, és a Nemzetek Ligájában megelőzve az előrébb rangsorolt szerb, orosz, és török csapatot 11 ponttal végzett a csoportja élén, így feljutott Európa legjobb tizenhat csapatát magába foglaló A-csoportba.

A játékban még formálódó magyar válogatott az Eb-selejtezőcsoportjában a negyedik helyen végzett Horvátország, Wales és Szlovákia mögött, és egyedül csak Azerbajdzsánt tudta megelőzni 2019 novemberében.

A magyar csapat a Nemzetek Ligája első, 2018-as kiírásának összesített rangsorában elcsípett 31. helynek köszönhetően vehetett részt az Eb-pótselejtezőben.

Tavaly októberben a magyar csapat az elődöntőben Bulgáriát győzte le 3-1-re idegenben, majd Izlandot gyűrte le hazai pályán Szoboszlai Dominik hosszabbításban szerzett góljával, amivel Magyarország kiharcolt az Eb-részvételt.

A magyar válogatott az Európa-bajnokságok történetében háromszor jutott túl sikeresen a selejtezőkön. Az 1964-es spanyolországi Eb elődöntőjében a magyar csapat a házigazdáktól kapott ki a hosszabbításban 2-1-re. A harmadik helyért vívott meccsen Magyarország 3-1-re győzte le Dániát. Az 1972-es kontinensviadalon Szovjetunió egy góllal megverte a magyar válogatottat az elődöntőben, majd a harmadik helyet is elbukta a csapat, mivel a házigazda belgák 2-1-re legyőzték a magyarokat. A 2016-os franciaországi Európa-bajnokságon Ausztria legyőzése után Izland ellen döntetlent játszott a magyar válogatott. Ezután következett a Portugália elleni meccs, ahol a magyar csapat egy felejthetetlen meccsen 3-3-as döntetlent játszott a későbbi Eb-győztessel.

Elek Ákos lövése csak a kapufát érte a meccs utolsó perceiben, de Magyarország így is megnyerte az F-csoportot. A nyolcaddöntőben Belgium várt a Magyarországra, ahol a második félidőben végleg eldöntötte a meccset a belga válogatott a fáradt magyar csapat ellen.

Marco Rossi remek csapatot épített Forrás: AFP/Pavel Golovkin

Marco Rossi három évvel ezelőtt a Kispest-Honvéd csapatát vezette bajnoki címig a magyar bajnokságban, egy év dunaszerdahelyi kitérő után vállalta el a magyar válogatott vezetését, és az olasz szakember több taktikai elemet sikeresen meg tudott valósítani a nemzeti csapatban.

Az olasz edző a háromvédős rendszer mellett tette le a voksát, és ebben a játékrendszerben lejátszott 11 meccsből csupán az oroszok elleni Nemzetek Ligája meccset veszítette el a magyar válogatott.

Rossinak viszont ez a mérkőzés megmutatta, hogy az európai színvonalhoz mérten is kiváló Szoboszlai-Sallai párosa van a magyar csapatnak. Az olasz edző remekül illesztette be a focistákat a játékrendszerbe, miközben sikerült jól kihasználnia a játékosok képességeit, és azokat a csapat szolgálatába állítania. A magyar válogatott a 2018-as Nemzetek Ligája-kiírást is beleszámítva 16 tétmérkőzést játszott az Eb-kvalifikáció során: ezek közül 9-et megnyert, 1 döntetlenre végződött, 6 pedig vereséggel ért véget.

Szoboszlai sajnos kihagyja a tornát Forrás: AFP/Ozan Kose

A magyar csapat egyik legfontosabb játékosa és vezére a német RB Leipzig játékosa, Szoboszlai Dominik, de ő sajnos nem lehet ott sérülés miatt a kontinenstornán, pedig az ilyen gólokra szüksége lett volna a magyar csapatnak.

A legutóbbi három vb-selejtezőn a 3-5-2-es felállással játszó magyar válogatott egyik visszatérő gondja az volt, hogy a szárnyvédők nem tudtak többet hozzátenni a támadásokhoz, mivel minden erejüket védekezés kötötte le a másik csapat szélsői ellen. Rossi még nem találta meg, hogy ki lenne az ideális erre a posztra.

A MOL-Fehérvár játékosa, Loic Nego a jobboldalon lehetne a megoldás, a baloldalon pedig a több poszton is bevethető Filip Holender (FK Partizan Belgrád) vagy Hangya Szilveszter (Mol-Fehérvár) játéka is működőképes lehetne.

Sigér Dávidnak (Ferencváros), Nagy Ádámnak (Bristol), és Kleinheisler Lászlónak (NK Osijek) is többet kellene járatni a labdát középen, hogy a széleken ne legyen akkor nyomás a szárnyvédőkön. Az Andorra ellen külső szalagszakadást szenvedő Kalmár Zsolt (DAC) és Szoboszlai Dominik (RB Leipzig) hiányával Marco Rossi variációs lehetőségei csökkenek, de a válogatottban újra magára találó Kleinheisler talán megfelelően tudja majd pótolni a támadó középpályást.

Sallai góljaira nagy szükség lesz Forrás: AFP/Attila Kisbenedek

Az SC Freiburg támadójának, Sallai Rolandnak a mérlege nyolc gól és hat gólpassz az idei Bundesliga idényben, és a magyar válogatottban is egyre meghatározóbb a teljesítménye.

A magyar szélső remekül cselez, és ritmusváltásaival sokszor zavarba hozza a védőket.

Emellett a befejezéseit tekintve is egyre magabiztosabbnak tűnik: Fiola Attila (MOL-Fehérvár) álompassza után remekül lőtte el a labdát a kapus mellett.

Sallai mellett a török Kasimpasa balszélsője, Varga Kevin gyors és lendületes szélsőjátékában is bízhat a magyar válogatott.

Szalai vezérszerepben lehet az Eb-n Forrás: AFP/Nikolay Doychinov

A Mainz csatára, Szalai Ádám rengeteg kritikát kapott a 2016-os Európa-bajnokság előtt (is), és mégis ő volt az, aki az osztrákok elleni góljával megadta az alaphangot a válogatottnak a franciaországi kontinenstornán.

Szalai 70 meccsen 23 gólt rúgott a magyar csapatban, de fontosabb, hogy a magával ragadó karaktere nagyon sokat segít a válogatott játékosok közötti kémiában.

Emellett mindig kiveszi a részét a letámadásból, a pontrúgásoknál állandó veszélyt jelent, és ha kell, ki is tudja szolgálni a társait. Nemanja Nikolics (MOL-Fehérvár) újabban már visszavont középcsatárként is szerepet kapott a válogatottban, és jó ritmusú passzokat tud adni a csapattársaknak.

A hátvédsorban Willi Orban (RB Leipzig) 20 válogatott meccsén már 5 gólt szerzett.

A Bundesligában játszó középhátvéd mellett Lang Ádám (Omonia Nicosia), Fiola Attila (MOL-Fehérvár), Lovrencsics Gergő (Ferencváros) rutinos játékosoknak számítanak.

A török Fenerbache csapatában játszó Szalai Attila személyében pedig már egy labdakihozatalokban nagyobb szerepet vállaló hátvédje is van Marco Rossi kapitánynak,

aki jól lát a pályán, és akár hosszú átadásokat is képes adni az üres területekre beinduló csapattársainak. A kapuban Gulácsi Péter (RB Leipzig) helye megkérdőjelezhetetlen.

A magyar csapat egységes Forrás: AFP/Attila Kisbenedek

A magyar válogatott jelenlegi keretében győztes típusú és kudarckerülő játékosok vannak, akiknek nagy része állandó lehetőséget kap a klubcsapatában. Azonban óriási szerencse és erőn felüli teljesítmény kellene ahhoz, hogy Magyarország az Eb-n legalább a legjobb négy harmadik helyezett közé kerüljön, és így továbbjuthasson a nyolcaddöntőbe.

Marco Rossi csapatának elsődleges feladata az lesz, hogy elrontsa az ellenfelei játékát, és a lehetséges ellentámadásból megpróbáljon gólt szerezni.

Nagyon fontos lesz, hogy a magyar válogatott játékosok mennyire bizonyulnak nyomástűrőnek majd az ellenfelek klasszis játékosai ellen. A hazai közönség biztatásától fűtve Portugália és Franciaország ellen lehet minimális reményünk a pontszerzésre, de ahhoz tökéletes meccseket kellene játszania a sérülésekkel súlytott Marco Rossi csapatnak.

Portugália Eb-címvédéssel búcsúztatná Cristiano Ronaldót a válogatottól

A világválogatott kerettel bíró Portugália története során először érkezik címvédőként az idei Európa-bajnokságra. A portugál nemzeti tizenegy 1984-ben az elődöntőig jutott, majd tizenkét év szünet után az 1996-os angliai Eb-n Poborsky varázslatos emelésével Csehország kiejtette a portugálokat a legjobb nyolc között.

A 2000-es kontinenstornán elért elődöntő után Portugália a következő négy Európa-bajnokságon legalább a negyeddöntőig eljutott. A válogatottnak a hazai rendezésű 2004-es viadal lehet a legfájóbb emlék, ahol a német Otto Rehhagel vezette Görögország 1-0-ra legyőzte a Luís Figo és Rui Costa vezette portugál csapatot a döntőben.

A 2016-os franciaországi Eb-n viszont a Cristiano Ronaldo vezette csapatnak sikerült beteljesíteni azt, amit a 2000-es évek portugál aranygenerációjának nem sikerült. Portugália a hosszabbításban Éder góljával legyőzte Franciaországot, és története során először Európa-bajnokságot nyert.

A portugál válogatott a 2020-as Európa bajnokságra Ukrajna mögött kvalifikálta magát, megelőzve Szerbia, Luxemburg, és Litvánia csapatait.

A portugál csapat Forrás: AFP/Pedja Milosavljevic

A szövetségi kapitány Fernando Santos 2014 szeptembere óta irányítja a portugál nemzeti tizenegyet. Az edző a 4-3-3-as felállás mellett az egycsatáros játékot (4-2-3-1) favorizálja a válogatottnál, amiben Cristiano Ronaldo szerepel legelöl.

A Juventus támadója 102 gólnál jár a portugál válogatottban, és már csak 7 gól kell neki ahhoz, hogy beérje vagy megelőzze a 109 találatot szerző iráni Ali Dájit a válogatottban szerzett gólok örökrangsorában.

Ami még elképesztőbb adat a 36 éves Aranylabdással kapcsolatban, hogy 31 éves korában még csak 55 gólnál járt a portugál csapatban. Cristiano Ronaldo 10 válogatott meccsen 14 gólt szerzett 2019-ben.

A Manchester City játékosa, Rúben Dias a kontinens legsokoldalúbb középhátvédjévé nőtte ki magát.

A 38 éves Pepe (Porto) és a 37 éves Fonte (Lille) rutinja is sokat érhet Portugáliának az idei viadalon. A szélsőhátvédek közül a dortmundi balhátvéd Raphaël Guerreiro, és a Manchester City több poszton is bevethető játékosa, a támadójátékban is erős João Cancelo emelhető ki. Utóbbi a szerepkörét tekintve mást játszik Pep Guardiola csapatában, de ez csak még több kombinációs lehetőséget adhat majd a portugál kapitánynak. A mindössze 18 éves Sporting-nevelés, Nuno Mendes is nagy jövő előtt áll a balhátvéd poszton. A védekező középpályás pozíciókban is nagy a tülekedés: Rúben Neves (Wolverhampton), a még mindig csak 23 éves Renato Sanches (Lille), és William Carvalho (Real Betis) mellett a 190 cm magas João Palhinha (Sporting) is megfelelő társa lehet a PSG-ben játszó Danilo Pereirának.

Cristiano Ronaldo talán az utolsó tornáján szerepelhet Forrás: NurPhoto via AFP/Pedro Fiuza/NurPhoto/Pedro Fiuza

A több poszton is bevethető Bernardo Silva (Manchester City), a kreatív és óriási lövő kedvű Bruno Fernandes (Manchester United), és az irányítónak vagy második csatárnak is használható João Félix (Atletico Madrid) játéka mindig magában hordozza a gólt. Az edző azonban a hasonló játékstílusuk és a védekezés fontossága miatt nem valószínű, hogy együtt kezdeti a három játékost.

Santos emellett olyan támadókhoz tud nyúlni még, mint a Liverpool csapatában idén berobbanó Diogo Jota, vagy a balszélső Pedro Neto a Wolverhamptonból.

Portugália céltudatos és kockázatkerülő játékkal nyerte meg a 2016-os tornát. Az idei viadal előtt azonban a kapitány Santosban több kérdés felmerülhet: Ki szerepeljen (Jota, Neto) a válogatott bal oldalán? Kivel érti meg magát jobban Cristiano Ronaldo: egy sokat mozgó támadóval, mint Jota? Vagy esetleg egy hagyományosabb középcsatárral, mint André Silva (Frankfurt)? Az biztos, hogy

ha biztosan tovább akar jutni Portugália, akkor a német-francia kettősből az egyiket mindenképpen meg kell vernie a csoportban.

Az első meccsen pedig remélhetőleg a magyar válogatottnak is sikerül némileg keresztülhúznia az Eb-címvédő számításait.

A vb-cím után az Eb-t is megnyerné Franciaország

Az új évezredben a francia futball a legnagyobb sikerét érte el azzal, hogy a válogatott megnyerte a 2018-as oroszországi világbajnokságot. Franciaország az 1960-as Eb-elődöntő után 34 évig nem jutott ki a kontinensviadalra. Az 1984-es tornán újra szerepelhetett a csapat, és Micheal Platini vezetésével megnyerték a hazai rendezésű viadalt.

A következő Eb-re a franciák nem jutottak el, de 1992-ben is már a csoportkörben búcsúzott a csapat. Az 1996-os elődöntőben a csehek ellen kaptak ki, majd az évekig a Serie A-ban játszó Trezeguet góljával verték meg Olaszországot a 2000-es döntőben.

2004-ben a negyeddöntő, 2008-ban pedig a csoportkör volt a végállomás a francia válogatott számára. 2012-es tornán a negyeddöntőig jutott Franciaország, de ott kikaptak a spanyoloktól. A hazai rendezésű torna döntőjében Portugália bizonyult jobbnak a francia csapatnál. A francia válogatott Törökországot, Izlandot, Albániát, Andorrát, és Moldovát megelőzve csoportelsőként kvalifikálta magát az Eb-re.

A francia csapat az Eb-esélyese Forrás: KMSP via AFP/PHILIPPE MILLEREAU / KMSP/Philippe Millereau

Vajon mennyire hiányzik a csapatból a francia válogatott szövetségi kapitánynak, Didier Deschampsnak az évről-évre remek idényeket produkáló Karim Benzema? Valószínűleg semennyire, hiszen nélküle is világbajnok lett Franciaország egy másik középcsatárral. Olivier Giroud már 35 éves lesz, és a csatár a 107 válogatott meccsen rúgott 44 gólja ellenére inkább a labda nélküli játékával, elmozgásaival maradhatott a francia kapitány kedvenc támadója.

A francia válogatott keretben kilenc olyan labdarúgó van, aki kezdőjátékos volt a Horvátország elleni világbajnoki döntőben.

Abból a csapatból csak a Barcelona védője, Samuel Umiti vesztette el a helyét a mostani gárdában, mivel a sérülése után hanyatlott a formája. Az ex-Juventus szélső, Blaise Matuidi pedig David Beckham MLS-ben szereplő klubcsapatába igazolt.

A francia válogatott edzőjének kellemes gondjai lehetnek, mivel közel húsz világszínvonalat képviselő játékos közül válogathat.

A Barcelona jobbszélsője, a csatárt és tükör szélsőt is játszani tudó Ousmane Dembele 2018-as lejtmenet után ismét magára talált a klubcsapatában és a válogatottban is. Thomas Lemar, az Atletico Madrid támadó középpályása Diego Simeone keze alatt újra meghívót kapott, és 2019 után visszatért a francia nemzeti csapatba.

A védelem közepén a kisebb megingásai ellenére is világklasszis Raphaël Varane (Real Madrid) és Presnel Kimpembe (PSG) biztosít.

A Bayern Münchenben játszó Benjamin Pavard belső-és szélsőhátvédként is otthonosan mozog. Pavard klubtársa, Lucas Hernández inkább baloldali védőként opció a válogatottban. Clément Lenglet (Barcelona), Kurt Zouma (Chelsea), Ferland Mendy (Real Madrid), és Lucas Digne (Everton) a világ legtöbb válogatottjában stabil kezdő lehetne.

Szoboszlai Dominik lipcsei klubtársa, Dayot Upamecano is szerepet kaphat, bár nemzetközi rutinja kisebb, mint a fent említett játékosoké.

A kapuban Európa egyik legjobb kapusa, Hugo Lloris véd.

Deschamps a világbajnokságon végig egy módosított 4-2-3-1-es formációban játszotta le a meccseket. A legutóbbi két világbajnoki-selejtezőben is ezt a felállást választotta, csak Bosznia-Hercegovina ellen játszott a francia csapat 4-4-2-ben két védekező középpályással:

a világklasszis Paul Pogba (Manchester United) és a fáradhatatlan N'Golo Kanté (Chelsea) helye biztos volt a csapatban, de Deschamps váltogatta mellettük az embereket.

Corentin Tolisso (Bayern München) sérülése után nagyobb szerephet kaphat Adrien Rabiot (Juventus) és a labdatartásban és támadóbb szerepkörben is helytálló Tanguy Ndombele az Eb-n.

Paul Pogba és N'golo Kante ünnepel Forrás: AFP/Thomas Samson

A támadások befejezéséért a PSG villámgyors támadója, Kylian Mbappé felelhet, aki 16 gólnál jár 42 válogatott meccsen. Mbappé szélső és csatár poszton is használható.

A PSG támadója mögött pedig Antoine Griezmann végre megkaphatja az árnyékcsatár szerepét, amit Barcelonában egy bizonyos Lionel Messi miatt nem lehetett az övé.

A Bayern München támadó középpályása, Kingsley Coman egyre érettebb játékossá válik a Bundesligában: német bajnokság mostani idényében a 3 gólja mellé már 10 gólpasszt osztott ki.

Kylian Mbappe gólkirály lehet a tornán Forrás: AFP/Anne-Christine Poujoulat


A 2022-es katari vb-n Didier Deschamps már egy évtizede fogja irányítani a francia válogatottat. A 2018-as világbajnoki cím az erős kerettel bíró Franciaország az Európa-bajnokságot is képes lehet megnyerni.

Deschamps pedig a játékosként megnyert Eb-és Vb-győzelem (1998,2000) után szövetségi kapitányként is elérheti, hogy a francia válogatott egymás után megnyerje a világfutball két legjelentősebb eseményét.

A kérdés, hogy az F-csoport-ban mennyire sikerül majd felpörögnie a francia csapatnak az első, Németország elleni meccsen.

Németország szebbé tenné Joachim Löw búcsútornáját

15 év. Ennyi időt töltött Joachim Löw a német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányi posztján a 2006-ban szerzett vb-bronzérmet követően. A német szakember 2021. március 9-én jelentette be, hogy a nyári Eb után lemond a kapitányi posztról, és ezzel új korszak indul a német labdarúgás történetében.
A 70-es években a német foci szó szerint az aranykorát élte.

Az 1972-es Eb arany után négy évvel ezüstérmet nyert a német válogatott, majd 1980-ban Németország ismét felült Európa trónjára.

A következő Eb-n a csoportkörig jutott a német csapat, majd 1988-ban az elődöntőben búcsúzott a válogatott. Az 1992-es kontinenstornán a szabadságukról visszahívott dán válogatott verte meg Németországot, majd az 1996-os anglia viadalt Oliver Bierhoff aranygóljával nyerték meg a csehek ellen.

A 2000-es évek elején lejtmenetben volt a német válogatott, de a 2006-os vb-bronz után 2008-ban Eb-ezüstöt tudtak nyerni. 2012-ben és 2016-ban pedig a legjobb négy között végzett Németország. A 2020-as Európa-bajnokságra csoportelsőként jutott ki Hollandia előtt. Érdekesség, hogy a csoportban az egy-egy vereséggel záró Németország és Hollandia nem tudott nyerni egymás ellen hazai pályán, hanem csak idegenben tudták legyőzni a másikat.

A német válogatott jól szerepelne az Eb-n Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Verwendung weltweit/Markus Gilliar

A 2018-as vb-kiesést követően a német edző megpróbálta újjáépíteni a német válogatottat, de a három éve tartó kísérlet rosszul sült el. Joachim Löw 2019 elején egyszerre tette ki a csapatból Thomas Müllert, Jérome Boatenget és Mats Hummelst. Főleg Hummels, aki akkor még csupán 29 éves volt, kiválása érintette érzékenyen a német válogatott hátvédsorát, mert nélküle instabillá vált a védelem. A vb-kudarc után azonban nem volt vége a vereségeknek: 2020 novemberében Sevillában egy 89 éve nem látott nagy pofonba szaladt bele Joachim Löw csapata, amikor 6-0-ra kikapott Spanyolország ellen a Nemzetek Ligájában.

A legutóbbi vb-selejtezőn Észak-Macedónia ellen egygólos vereséget szenvedett Németország, ráadásul hazai pályán. Löw tavaly a háromvédős rendszerrel is próbálkozott, és egy csatárral támadott, de végül maradt a régi rendszernél. A 4-3-3-as felállással játszó német csapatban a Bayern München játékosa, Joshua Kimmich védekező középpályást játszik a négyes védősor előtt. Kimmich előtt Ilkay Gündogan (Manchester City) és Leon Goretzka (Bayern München) próbálja jó ritmusú passzokkal segíteni a támadósort.

Havertz a német csapat erőssége Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Verwendung weltweit/Markus Gilliar

A Bajnokok Ligájában szereplő Borussia Mönchengladbach csapatában a szélső Jonas Hofman, a belső és szélsőhátvéd poszton is elboldoguló Matthias Ginter, és a középpályás Florian Neuhaus értékes tapasztalatokat szerzett az idei szezonban. Az RB Leipzig két védője, Lukas Klostermann és Marcel Halstenberg már a harmadik BL-idényében szerepelt a lipcsei csapatban.

Gündogan mellett a Chelsea középhátvédje Antonio Rüdiger, a támadó középpályás Kai Havertz, és a csatár Timo Werner képviseli az angol Premier League legjobb csapatait a német válogatottban.

Havertz még keresi a helyét Thomas Tuchel játékrendszerében a londoni klubnál. Timo Wernernek pedig több gólpassza (9) van, mint gólja (6) az angol bajnoki idényben.

A csapat vezére a Real Madrid többszörös BL-győztes játékosa, Toni Kroos, aki játékintelligenciájával, keresztlabdáival, és szabadrúgásaival sokat lendíthet a német gépezeten.

A jobboldali szélsőposzton Leroy Sané fantasztikus képességű játékos, ütemtelen cseleivel remekül kerül helyzetbe. Sajnos nem tud állandó jó teljesítményt nyújtani a klubcsapatában sem, pedig már 25 éves játékosról van szó, aki mögött több nemzetközi meccs van.

Az Atalanta játékosa, Robin Gosens kiválóan játszik idén a Seria A-ban: a balhátvéd eddig 10 gólt rúgott, és 6 gólpasszt adott az olasz csapatban.

Löw-nek az ilyen jó formában lévő focisták közötti játékkapcsolatokat kellene finomítania a német válogatottnál, de az idő egyre szorítja a leköszönő kapitányt. A kapuban a Barcelona játékosa, Marc-André ter Stegen véd.

Robin Gosens a német válogatottban is bizonyítana Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Verwendung weltweit/Valeria Witters

Tavaly novemberben már utaltak jelek, hogy mi a német válogatott fő gondja:

24 meccsen 34 gólt kaptak az oroszországi vb óta eltelt időszakban, beleértve a Nemzetek Ligáját is, ahol 13 gólt kapott a német védelem.

A spanyolok elleni csúfos vereség első három góljánál rosszul osztották el az embereket a szögletnél, ahol Morata és Rodrigo simán túlugrotta Gnabry-t és Gündogant.

Löw legfontosabb feladata, hogy megoldja a szervezetlenség problémáit és mentálisan fel kell készítenie a csapatát az F-csoport küzdelmeire.

A német keret játékosainál rutinban akadnak hiányosságok, de minőségi játékerőt képviselnek. Löwnek (újra) fel kell éleszteni az „éhséget" a német válogatott játékosokban a kapitány „búcsútornáján".








Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!