A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMárton Anna
09:00VívásAnna Marton-Katherine Paredes
HUNPusztai Liza
11:15VívásLiza Pusztai-Michela Battiston
HUNSzűcs Luca
11:15VívásMartina Criscio-Luca Szucs
HUNKovács Richárd
12:20ÖkölvívásHarrison Garside-Richard Kovacs
HUNDósa Dániel
13:05VívásDaniel Dosa-Abdelrahman Tolba
HUNMagyarország
20:05VízilabdaMagyarország-Kanada
HUNMagyarország
21:00KézilabdaArgentína-Magyarország
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Kedden este hat órakor a magyar labdarúgó-válogatott megkezdi szereplését a részben hazai rendezésű Európa-bajnokságon. Marco Rossi csapata a címvédő portugál válogatottat fogadja a telt házas Puskás Arénában, ahol 50 ezer magyar szurkoló buzdítja majd a nemzeti csapatot. A találkozó előtt a szövetségi kapitány és a csapatkapitány Szalai Ádám tartott sajtótájékoztatót a Puskás Arénában. Az olasz szakember elmondta, hogy Szalai Ádám biztosan kezdeni fog és Sallai Roland is felépült a sérüléséből, a csapatkapitány Szalai pedig hangsúlyozta, hogy nem csak abból áll a vezető szerepe, hogy beszédeket mond az öltözőben.
Vágólapra másolva!

A magyar válogatott játékosai az Európa-bajnokság alatt csak egyszer edzhetnek a Puskás Arénában, így a játékosok a Telkiből való megérkezés után azonnal kisétáltak a pályára, és magukba szívták a csodálatos stadion hangulatát.

Ez idő alatt pedig megérkezett a Puskás Aréna sajtószobájába a csapatkapitány Szalai Ádám és a szövetségi kapitány Marco Rossi. Elsőként Szalait kérdezték a csapatkapitányi szerepéről.

„Nem azért vagyok kapitány, mert rajtam van a karszalag. Vannak emberek, akik szeretik vállalni a vezető szerepet, mert úgy érzik, segíthetnek a társaikon.

Minden mérkőzés előtt összejön a csapat, akkor pár gondolatot megfogalmazunk. Ez most sem lesz másként, de nem az a lényeg, hogy milyen beszédet mondok meccs előtt, hanem hogy a pályán és a pályán kívül is együtt tartsam a csapatot" – mondta Szalai, akinek az Izland elleni pótselejtező előtt tartott öltözői beszéde bejárta az egész internetet.

Szalai Ádámot nem kell motiválni a meccs előtt Fotó: Csudai Sándor - Origo

Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya elmondta, hogy szerinte az olaszok is esélyesek a végső sikerre, Roberto Mancinit remek szakembernek tartja. Saját munkájáról azt mondja, lépésről lépésre haladt és a játékosoknak köszöni, hogy Európa-bajnokságon szerepelhet, és szeretné a lehető legjobban képviselni a magyar nemzetet.

Szalai Ádámnak a mai napig emlékezetes az öt évvel ezelőtti portugálok elleni Eb-meccs.

– folytatta a 33 éves támadó, aki alig várja, hogy újra szurkolók előtt játszhasson a Puskás Arénában.

"Emlékszem az Uruguay elleni nyitómeccsre, fantasztikus élmény volt, de hazai Eb-meccsen szerepelni, az minden játékosnak a legnagyobb álma. Ha gyerekként azt mondják, hogy két Európa-bajnokságon, köztük egy hazain is szerepelhetek, el sem hittem volna. Remélem, pályára léphetek majd. Nagyon várom a holnapi meccset."

Marco Rossi elárulta, hogy Sallai Roland is bevetésre kész Fotó: Csudai Sándor - Origo

Marco Rossi a kezdőcsapatot nem árulta el, de azt kijelentette, hogy Szalai Ádám biztosan kezdeni fog.

– vette át a szót az olasz szakember, aki szerint a koronavírus miatt van egy kis aggodalom mindenkiben, de ez a járvány velejárója, nem a portugál Joao Cancelo esete miatt van így. Rossi reméli, hogy a magyar csapatot nem fogja érinteni a járvány az Eb alatt, de van terve arra is, ha valaki bajba kerülne.

Szalai Ádámnak egész biztosan nincsenek motivációs gondjai.

Marco Rossi elmondta, hogy szívesen lenne akár szertáros is a portugál válogatottnál. A csapatról elmondta, hogy nem emelné ki külön a sztárokat, mert az egész keret tele van velük, amit bizonyít, hogy nyertek Eb-t és Nemzetek Ligáját is. A kapitány kijelentette, hogy mindenkire nagyon kell majd figyelni. Egymást segítve kell majd focizni és a szerencse sem ártana, ha mellénk állna.

Cristiano Ronaldo, a portugál csapat legnagyobb sztárja Fotó: Csudai Sándor - Origo

Marco Rossi aláírná a portugálok Eb-győzelmét, ha kedden pontot szerezne a magyar csapat.

A magyar válogatott június 15-én a címvédő portugálokkal, valamint június 19-én a világbajnok franciákkal találkozik a Puskás Arénában, utolsó csoportmeccsét pedig Münchenben játssza a németek ellen június 23-án.

A Puskás Arénában karszalag kell a jegy mellé a belépéshez

- A Puskás Arénában a belépéshez az érvényes jegy mellett védettségi igazolványra is szükség van, amelyet viszont nem a stadionnál ellenőriznek.

- a plasztikkártyát és a mobilalkalmazáson bemutatott igazolásokat is elfogadják a szervezők, ezek meglétét azonban nem a stadionnál, a közvetlen belépés előtt ellenőrzik.

- a meccsekre kilátogató szurkolók a találkozókat megelőző nap reggelétől kezdődően három különböző ponton mutathatják be papírjaikat.

- A védettségi igazolás mellett érvényes személyi igazolványt vagy útlevelet kell felmutatni. Itt karszalagot kapnak, amellyel az adott mérkőzésen részt vehetnek.

- mindenki kizárólag a saját karszalagját veheti át.

- aki több meccsre vett jegyet, annak mindig újra sorba kell állnia az adott meccs karszalagjáért.

- A Groupama Arénánál a stadion Üllői úti oldalának Népligethez közelebbi sarkánál, a Városligetben a Dózsa György úton és a Papp László Budapest Sportarénánál lehet hozzájutni a karszalagokhoz, amelyek elengedhetetlenek a belépéshez a Puskás Arénába. Ezek a pontok a mérkőzések előtti napokon 8 órától 20 óráig tartanak nyitva, míg a meccsnapokon 7 órakor nyitnak, és a második félidő kezdetekor zárnak.

- Minden mérkőzésre különböző színű karszalaggal lehet belépni, azaz aki több mérkőzésre is váltott jegyet, annak újra be kell mutatnia a védettségi igazolását.

- A külföldről érkező szurkolók a repülőtéren is átvehetik a karszalagjaikat.

- A kiskorú drukkerek igazolvánnyal rendelkező felnőtt kíséretében vehetnek részt a találkozókon, nekik nem szükséges a karszalag kiváltása, kivéve azon 16-18 évesek számára, akik már rendelkeznek védettségi igazolvánnyal, és kísérő nélkül kívánják megtekinteni az Eb-mérkőzéseket.

- A szurkolóknak érdemes letölteniük az európai szövetség (UEFA) EURO-2020 alkalmazását, mert azon rengeteg hasznos információt találnak a közlekedésről és a belépésről.

- A Puskás Arénát lehetőleg tömegközlekedéssel közelítsék meg, aki pedig nem a mérkőzésre tart, az lehetőleg kerülje el a létesítmény környékét, mert ott lezárások lesznek.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!