Cristiano Ronaldo elmondta, mit szól ahhoz, hogy telt ház előtt játszhat Budapesten

fbl Horizontal
Portugal's forward Cristiano Ronaldo gestures during a training session at the Illovszky Rudolf stadium in Budapest on June 11, 2021, ahead of their UEFA EURO 2020 football match against Hungary. (Photo by FERENC ISZA / AFP)
Vágólapra másolva!
A portugál válogatott hétfő délután már megismerkedett a keddi, magyarok elleni meccs helyszínével, a Puskás Arénával. Előbb a csapat vezetőedzője, Fernando Santos és a csapat játékosa, Cristiano Ronaldo tartott sajtótájékoztatót, majd a címvédő edzett is egyet a keddi csoportmeccs helyszínén.
Vágólapra másolva!

A stadion kamerája szinte végig Cristiano Ronaldót mutatta az edzés előtt, aki előbb körbesétált a játéktér mellett, majd a kispadon ücsörgött egy keveset, végül ő érkezett a sajtótájékoztatóra is.

A portugálok első körben arról kérdezték a Juventus játékosát, melyik poszton érzi magát a legjobban ebben a csapatban.

„Legszívesebben elől szeretek játszani, ott mindegy melyik oldalon. A legfontosabb az, hogy nyerjünk, ilyen szempontból mindegy, hol vagyok a pályán. Mindenhol szeretek játszani, de a legfontosabb, hogy a csapat hasznára lehessek" – mondta Ronaldo, aki az ötödik Európa-bajnokságán szerepelhet majd, de azt mondta, nem érdekli ez a rekord.

Cristiano Ronaldo a portugálok budapesti edzésén Forrás: AFP/Ferenc Isza

„Sokkal fontosabb, hogy megvédjük a címünket. Keményen dolgozunk, az első edzésünk óta készen állunk, és remélem, hogy holnap jól kezdünk majd. A szurkolók ugyan nem velünk lesznek a helyszínen, de jó lesz újra nézők előtt szerepelni. A koronavírusról nem beszélünk csapaton belül, már mindenkinek elege van ebből. Sajnos meg kell tanulni együtt élni vele. Szomorú helyzet, de ez van. Mindenki próbál a meccsre koncentrálni. Sokaknak ez lesz az első Eb-je, de nem hagyjuk, hogy kizökkenjünk. Betartjuk a szabályokat, de csak a játékra koncentrálunk" – mondta Ronaldo, aki az ellenfélről azt mondta, kemény és szervezett csapatot vár holnap ellenfélként, ráadásul a hazai pálya is segíti majd.

Ronaldo a jövőjét firtató kérdésre azt mondta, ezzel most nem foglalkozik. „A legmagasabb szinten játszom hosszú évek óta, nem foglalkoztat ez. Ennyi idősen már nem ezzel foglalkozom. Bármi történik, az jól fog elsülni. Ha maradok, ha megyek, de most az Eb a legfontosabb."

Ronaldo arról is beszélt, hogy egyelőre nem tudja, melyik csapat a jobb, a mostani vagy az öt évvel ezelőtt győztes portugál válogatott, de szerinte nem csak a csapat, ő is sokat változott.

„Változott a csapat, de

– mondta az ötszörös aranylabdás, aki kitért arra is, hogy milyen lesz újra telt ház előtt szerepelni.

„Bárcsak minden helyszínen lehetne telt ház.

Ez jó a nézőknek, a játékosoknak is, de sajnos ebben nem mi döntünk. Ismerjük a járványhelyzetet, ez befolyásol mindent, de bárcsak mindig telt ház lehetett volna az utóbbi időben" – zárta a mondandóját a Juventus sztárja.

Fernando Santos, a portugálok szövetségi kapitánya elmondta, nem foglalkozik a statisztikákkal, azzal, hogy általában nyertek a magyarok ellen a budapesti meccseken.

„Új év, új játékosok, más csapat. Engem csak az érdekel, hogy játszottak a magyarok a lengyelek vagy az írek ellen. Az érdekel, amit látok. Meghallgattam Marco Rossit Nagy Ádámot, a mondottak alapján pedig nehéz meccsre számítok, holnap a legjobbunkat kell mutatnunk. Rossi jól szervezett szenvedélyes csapatról beszélt, ebben nincs sok jobb csapat náluk. A minőség önmagában nem nyer meccset, egy szervezett csapat komoly gondot okozhat. Biztosan keményen fognak kezdeni, mindent be fognak vetni majd, ügyes játékosaik vannak" – mondta Santos, aki szerint nem jelent nagyobb nyomást az, hogy címvédő a csapata.

Fernando Santos, a portugál válogatott szövetségi kapitánya Forrás: AFP/Pedja Milosavljevic

„Természetesen nem ugyanaz a helyzet, mint volt 2016-ban, de azt megígérhetem, hogy ugyanolyan akarattal lépünk majd pályára, mint öt évvel ezelőtt. Minden megvan a csapatban, hogy újra nyerjünk, de nagyon erős ellenfeleink lehetnek. Sok esélyes van a végső sikerre, lehetnek meglepetéscsapatok is, mint mondjuk 2004-ben. Az egyetlen különbség, hogy most mi vagyunk a címvédők"

– mondta Santos, aki a magyarokról még annyit elmondott, tudja, hogy Szoboszlai Dominik hiányzása komoly problémát jelent, de így is sok veszélyes középpályása van a magyaroknak.

Végül még üzent a portugál drukkereknek, hogy annak ellenére, hogy a stadionban most kevesebben lesznek, tudják, hogy sokan szorítanak nekik és emlékeztetett, hogy Franciaországban sem nekik szurkoltak a legtöbben a stadionokban.

A Magyarország-Portugália meccs kedden 18.00 órakor kezdődik a Puskás Arénában.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!