A bombaerős spanyolokkal is elbánt az elpusztíthatatlan Olaszország

Olaszország - Spanyolország, Foci EB, labdarúgó Európa-bajnokság, Euro 2020, labdarúgás, elődöntő, Wembley Stadion, London, 2021.07.06.
Italy's players and staff members celebrate after winning the UEFA EURO 2020 semi-final football match between Italy and Spain at Wembley Stadium in London on July 6, 2021. (Photo by Matt Dunham / POOL / AFP)
Vágólapra másolva!
Kedden este a labdarúgó Európa-bajnokság első elődöntőjében az olasz válogatott 1-1-es rendes játékidőt követően tizenegyespárbajban 4-2-re legyőzte a spanyol csapatot a londoni Wembley Stadionban, ezzel Roberto Mancini csapata bejutott a vasárnap sorra kerülő fináléba, ahol a házigazda angol vagy a dán csapat lesz az ellenfele. A találkozó után az olaszok elismerték, hogy a spanyolok jobban játszottak, de azért sikerült mégis továbbjutniuk, mert csapatként küzdöttek és olyan kitartást mutattak, amire csak ők, olaszok képesek.
Vágólapra másolva!

Az első félidőben a spanyolok akarata érvényesült. Luis Enrique együttese teljesen uralta a középpályát, közel 70%-ban birtokolta a labdát, és több nagy helyzetet is kialakított. A 13. percben a 18 éves Pedri elképesztő labdája után Mikel Oyarzabal kerülhetett volna ziccerbe, de a spanyol támadó nem tudta rendesen átvenni a labdát. A 25. percben Szoboszlai Dominik lipcsei csapattársa, Dani Olmo lőhetett volna gólt, de a közeli lövését Gianluigi Donnarumma óriási bravúrral védte. Az olaszok először a 45. percben veszélyeztettek. Lorenzo Insigne átadása után, az Achilles-ín-szakadást szenvedő Leonardo Spinazzola helyére bekerült Emerson Palmieri lépett ki a balszélen, mindenki beadást várt tőle, de a brazil származású balhátvéd éles szögből a felső lécre bombázott.

A második félidőt is a spanyolok kezdték jobban, de a 60. percben Federico Chiesa az olaszok második kaput eltaláló lövéséből a semmiből szerzett vezetést.

A folytatásban a spanyolok kétségbeesetten mentek előre, míg az olaszok kedvükre kontrázhattak, és úgy tűnt, bármikor eldönthetik a meccset. A 80. percben aztán a csereként beálló Álvaro Morata gyönyörű góljával egyenlítettek a spanyolok. A hajrában a spanyolok akár meg is nyerhették volna a meccset, de Giorgio Chiellini vétlen kezezése után a német Felix Brych játékvezető nem ítélt tizenegyest, így jöhetett a ráadás.

Giorgio Chiellini kezezése a hajrában Forrás: AFP/Matt Dunham

A hosszabbításban a spanyolok mentek előre, de nagy kockázatot már nem vállaltak, az olaszok pedig szokásukhoz híven a biztos védekezést tartották szem előtt, így az eredmény már nem változott, és jöhetett a tizenegyespárbaj. A tizenegyeseknél az olaszok részéről csak Manuel Locatelli hibázott, míg a spanyoloknál Dani Olmo és Álvaro Morata is rontott, így az olasz válogatott fennállása során negyedszer jutott be a fináléba.

„A tizenegyesek előtt nyugodt voltam, mert tudtam, hogy segíthetek a csapatnak. Szeretnék mindenkinek köszönetet mondani, hiszen most már csak egy lépés választ el minket attól, hogy megvalósítsuk az álmunkat.

De nem akarok most a döntőről beszélni, élvezni akarom a pillanatot. Majd akkor gondolkodunk rajta, amikor kell" – nyilatkozta az olasz válogatott kapusa, Gianluigi Donnarumma, aki a tizenegyespárbajban kivédte Álvaro Morata lövését.

Donnarumma rendkívül magabiztosan védett Forrás: AFP/Carl Recine

„Ez valami hihetetlen. Nagyon kemény meccs volt, le a kalappal a spanyolok előtt.

Nagyon jók voltak, ezt nem szégyen bevallani. Azonban senki sem mutat akkora kitartást, mint mi, olaszok. Végigszenvedtük a meccset, készen álltunk a piszkos munkára, és együtt szenvedtünk, hogy bejussunk a döntőbe.

Csak az nem hibázik, aki nem vállalja a tizenegyest. Biztos voltam benne, hogy gólt fogok lőni. Hogy őszinte legyek, nem tudtuk, hogy kit válasszunk a tizenegyeseknél, mert sok játékos szeretett volna lőni. Az az öt játékos, aki vállalt egyet, magabiztos volt. Végül azt hiszem, szerencsénk volt, mert amikor Manuel Locatelli kihagyta az első tizenegyest, nem tudunk nyomást gyakorolni a spanyolokra" – mondta a meccs után Leonardo Bonucci, aki a 17. Eb-meccsén lépett pályára, ezzel behozta a rekorder Gianluigi Buffont.

Leonardo Bonucci önkívületi állapotban ünnepelte a döntőbe jutást Forrás: AFP/Justin Tallis

Sergio Busquets, a spanyol válogatott csapatkapitánya úgy érzi, a gyengébb csapat került a döntőbe.

Általánosságban ezen a mérkőzésen úgy gondolom, hogy mi voltunk a dominánsabbak. De a futball ilyen, és csak gratulálni tudunk Olaszországnak. Másfél év van a következő világbajnokságig, úgy érzem jó úton haladunk. Ez egy nagyszerű válogatott, és már csak az hiányzott, hogy bejussunk a döntőbe. Sok fiatal focistával játszottunk, és biztos vagyok benne, hogy ez az élmény nagy önbizalmat adott nekik. Ez a csapat vissza fog térni" – nyilatkozta az FC Barcelona 33 éves játékosa, akit a válogatottbeli folytatásról is kérdeztek, de azt mondta, hogy ez most nem az a pillanat, amikor róla kellene beszélni. Most annak van itt az ideje, hogy egyszerre legyen szomorú és büszke.

Roberto Mancini, az olasz válogatott szövetségi kapitánya a lottósorsoláshoz hasonlította a tizenegyespárbajt.

„A döntőbe jutás volt a célunk, még akkor is, ha a torna kezdete előtt nem sokan hittek benne, hogy ez sikerülhet.

Vannak olyan meccsek, amikor szenvedni kell, de megérdemeltük, hogy itt legyünk. Tudtuk, hogy nehéz lesz. Nem volt könnyű, ráadásul a spanyolok megleptek minket azzal, hogy csatár nélkül játszottak. Ez a csapat azonban elképesztő. Mindenki nyerni akar, és a játékosok valami különlegeset akarnak, ami sikerült is nekik. Gratulálok Spanyolországnak, nagyszerű csapata van. A tizenegyespárbaj pedig olyan, mint egy lottósorsolás" – mondta Mancini, akinek a csapata 2018 szeptembere óta veretlen, azóta 33 mérkőzéséből 26-ot nyert meg.

Roberto Mancini (középen) elengedte magát a meccs után Forrás: AFP/Matt Dunham

A mérkőzés legjobbjának az olaszok gólszerzőjét, Federico Chiesát választották, akinek az édesapja, Enrico Chiesa 25 évvel ezelőtt egy gólt lőtt az angliai Európa-bajnokságon.

„Nem tudom szavakkal leírni az érzelmeimet. Kemény meccs volt. A spanyolok ma este nagyszerűek voltak, de most mi vagyunk a döntőben. Július 11-én visszajövünk ide, és majd meglátjuk mi lesz.

A spanyolok tele vannak sztárjátékosokkal, minden poszton. De mi a végsőkig küzdöttünk, mert tovább akartunk jutni, és ez sikerült is. Megint a csapat jelentette a különbséget.

Még akkor is, amikor Manuel Locatelli kihagyta az első tizenegyest, mindenki nyugodt volt, mindenki azt mondta, hogy még mindig meg tudjuk csinálni" – nyilatkozta a 23 éves támadó, aki egy Eb-győzelemmel már biztosan túlszárnyalná az édesapja sikereit.

A spanyol válogatott szövetségi kapitánya a kiesés után csak dicsérte a játékosait.

„Ha érdemjegyet akarnék adni nekik, azt hiszem, egy kiválót érdemelnének. Úgy gondolom, hogy csodálatosak voltak.

Nincs szemrehányásom, dicsérnem kell őket. Itt az ideje, hogy most már pihenjenek. Morata meghúzódott, mégis elvállalta a tizenegyest, ami sokat elárul a személyiségéről. Óriásit játszott ezen a tornán" – nyilatkozta Luis Enrique, aki a 18 éves Pedriről azt mondta, hogy hasonlóan nagy karriert futhat be, mint Andrés Iniesta, ezért kötelességük vigyázni rá.

Luis Enrique vigasztalta a játékosait a lefújás után Forrás: AFP/Andy Rain

A spanyol válogatott szövetségi kapitányát, a hiányzó játékosokról is kérdezték. A Barcelonával 2015-ben Bajnokok Ligáját nyerő edző otthon hagyta a csapatkapitány Sergio Ramost, mellette pedig egyetlen Real Madrid játékost sem hívott meg a keretbe, amire még sosem volt példa a spanyol futball történetében.

„Most jobbak vagy rosszabbak lennénk a hiányzó játékosokkal? Ki tudja megmondani?

– folytatta Luis Enrique, aki végezetül elmondta, hogy a profi sportban meg kell tanulni, hogyan kell nyerni és hogyan kell elviselni a vereséget. Ezért gratulált az olaszoknak, és hangsúlyozta, hogy azzal a tudattal térnek haza Spanyolországba, hogy egyértelműen a torna legjobb csapatai közé tartoztak.

„Idáig jutottunk, miközben korábban már kiestek olyan válogatottak, amelyekről azt mondták, hogy erősebbek nálunk.

Tudtuk, hogy Olaszország komoly ellenfél, és mindent beleadtunk, egészen a végéig. Sokat köszönhetek Luis Enriquének, aki bebizonyította, hogy nagyszerű edző" – mondta a Manchester City védője, Aymeric Laporte, aki korábban a francia utánpótlás válogatottakban játszott, de nem kapott lehetőséget a felnőtt csapatban Didier Deschamps-tól, így az Eb előtt igent mondott a spanyolok hívására.

Hosszabbítás:

Végül jöjjenek az elődöntő érdekességei:

  • Pedri Gonzáleznek, a spanyol csapat 18 éves játékosának 55 passzából 55 sikeres volt a rendes játékidőben.
  • Álvaro Morata az első spanyol focista, aki klubszínekben és a válogatottban is gólt tudott lőni a Wembley Stadionban.
  • Moratának ez a második Európa-bajnoksága, és már hat gólnál jár két torna alatt, ezzel ő lett a spanyol válogatott történetének legeredményesebb Eb-gólszerzője. Az ötgólos Fernando Torrest előzte meg.
  • Emerson Palmieri, az olaszok balhátvédje a 45. percben lőtt kapufát, ez volt az olaszok első lövése a meccsen. A Squadra Azzurra történetében ennél többet csak a hollandok elleni 2000-es Eb-elődöntőben kellett várni lövésre. Akkor Dino Zoff csapata a 48. percben kísérletezett először.
    Federico Chiesa lőtte az olaszok gólját Forrás: AFP/Carl Recine
  • A 2000-es Európa-bajnok francia csapat után az olasz válogatott az Eb-k történetének második csapata, amelyben öt különböző játékos (Chiesa, Pessina, Insigne, Immobile és Locatelli) szerzett legalább két gólt.
  • Dani Olmo, a spanyol válogatott támadója 19-szer lőtt kapura az Európa-bajnokságon, ami a legmagasabb szám a gól nélküli futballisták között.
  • Az olaszok és a spanyolok tizedszer találkoztak egymással a nagy tornák történetében, ezzel ez a párosítás lett a legtöbbet játszott mérkőzés az európai csapatok között a nagy tornák történetében.
  • A spanyoloknál Jordi Alba a 16. Eb-meccsén lépett pályára, ezzel behozta az örökranglista élén álló Cesc Fabregast és Andrés Iniestát.
  • Az olaszok védője, Giorgio Chiellini lett az első focista, aki az Európa-bajnokságok történetében öt mérkőzést játszott Spanyolország ellen.
    Jordan Pickford, az angol válogatott kapusa Forrás: Getty Images/Lars Baron
  • Mivel Gianluigi Donnarumma gólt kapott a spanyolok ellen, biztossá vált, hogy az angol válogatott kapusa, Jordan Pickford nyeri az Aranykesztyűt az Európa-bajnokságon.
  • Spanyolország története során először nem jutott tovább egy nagy tornán (az elődöntőből, miután az előző öt elődöntős szereplés mindegyikénél kiharcolta a finálét).
  • Az olaszok negyedszer jutottak be az Eb-döntőbe, ennél többször csak németek (hatszor) játszhattak finálét. Az olasz válogatott egyetlen Eb-sikere még 1968-ban született, amikor Rómában egy 1-1-es első meccs után 2-0-ra legyőzték a jugoszlávokat a megismételt mérkőzésen.
  • Az olaszok ezzel 10. alkalommal jutottak be egy nagy torna (világbajnokság/Európa-bajnokság) döntőjébe. Az európai csapatok közül csak a németek (14) vehettek részt több döntőben.

A dánok 29 év után, az angolok először juthatnak be a döntőbe

Szerdán este kilenc órától a londoni Wembley Stadionban rendezik az Anglia-Dánia elődöntőt, amely korántsem olyan erős párosítás, mint az Olaszország-Spanyolország, azonban a múltból kiindulva sokkal pikánsabb, ugyanis két olyan csapat mérkőzik, amely nagyon régen nem került a tűz közelébe.

A dánok 1992-ben csodával határos módon megnyerték az Európa-bajnokságot, ami azért is marad örökre emlékezetes, mert alapjáraton ki sem jutottak a tornára, csak a Délszláv háború miatt kizárták a tornáról jugoszláv csapatot, és a selejtezőcsoportjukban második dánok indulhattak helyettük. És ahogy mondani szokás, a többi már történelem.

Szó sem volt semmilyen strandolásról


A városi legendák szerint a dánok úgy nyerték meg az 1992-es svédországi Európa-bajnokságot, hogy a strandról érkeztek, de ebből valójában semmi nem igaz.


Az UEFA már hónapokkal az Európa-bajnokság előtt fontolgatta a jugoszlávok kizárását, végül május 30-én értesítették a dánokat, hogy nekik kell indulniuk a svédországi kontinenstornán.


„Az angol idénykorábban ért véget, mint a többi, a Dániában játszóknak még javában ment a szezon, így játékban voltak. Mivel közel voltunk Svédországhoz, többen is velünk akartak meccselni a torna előtt. A Független Államok Közössége elleni barátságos meccsre készültünk, két edzés között ebédeltünk, amikor jött a hír, hogy a jugoszlávokat kizárhatják, és nekünk kellene beugrani helyettük. Amikor visszajöttünk a második edzésről, már el is dőlt az egész: hivatalosan is a torna résztvevői voltunk" – nyilatkozta korábban Peter Schmeichel, a dánok legendás kapusa, akinek fia a dán válogatott első számú kapusa, és szintén a világ egyik legjobbja.


A dánok aztán június 3-án lejátszották az 1-1-re végződött felkészülési meccset, ezt követően pedig elindultak a svédországi Európa-bajnokságra, így a strandokról visszahívott dán válogatott története nem más, mint legenda.


„A legenda szerint a strandról utaztunk az Eb-re, de a legendák már csak ilyenek. Nem nyaraltunk, de sokan már kiengedtünk addigra, arra gondoltunk, tudjuk le még ezt a barátságos meccset, és menjünk végre pihenni" – tette hozzá a 126-szoros válogatott kapus, aki szerint erőnlétileg mindenki rendben volt, inkább fejben kellett összeszedniük magukat a tornára.

A dánoknak ezt követően nem sok babér termett a nagy tornákon. Az 1998-os franciaországi világbajnokságon a torna legjobb meccsén 3-2-es vereséget szenvedtek a brazilok elleni negyeddöntőben, a 2004-es Európa-bajnokságon pedig szintén a legjobb nyolcig jutottak, ahol a csehektől kaptak ki 3-0-ra.

Az idei Európa-bajnokságon talán a dánok vívták ki a legjobban a semleges szurkolók szimpátiáját. Az első csoportmeccsükön lefocizták a finneket, aztán 40. percben Christian Eriksennek megállt a szíve, és újra kellett éleszteni a pályán. Az eset után az UEFA komoly nyomást gyakorolt a dánokra, akik szűk két óra után folytatták a meccset, de érezhető volt, hogy fejben a csapattársukkal vannak a kórházban, hiszen a második félidőben Kasper Schmeichel kapott egy hatalmas potyagólt, Pierre-Emile Höjbjerg pedig borzalmasan végzett el egy tizenegyest, de valószínűleg azon az estén ez senkit nem érdekelt.

A dán játékosok védősorfalat álltak, amikor Christian Eriksen életéért küzdöttek Forrás: AFP/Friedemann Vogel

A meccs után már jöttek a hírek, hogy Eriksen állapota stabil – bár az továbbra is kérdéses, hogy futballozhat-e még valaha –, a dánok pedig innentől kezdve beindultak. A második meccsükön ugyan 2-1-re kikaptak a belgáktól, de ha az első félidőben ötöt lőnek a FIFA-világranglista élén álló csapatnak, még az is teljesen reális lett volna. Az oroszok elleni utolsó csoportmeccsükön aztán gálaelőadással, 4-1-re nyertek és csoportmásodikként bejutottak a legjobb 16 közé, ahol lendületből gurítottak egy négyest Walesnek, majd a negyeddöntőben a cseheket győzték le 2-1-re.

A meccsnek ugyan az angolok az esélyesei, de mostanra eljutottunk oda, hogy

a dánok játsszák a legszebb focit az Európa-bajnokságon, és ha úgy folytatják, mint a legutóbbi három meccsükön, meglepetést is okozhatnak a Wembley Stadionban.

A dánok az 1984-es és az 1992-es Eb-n is ott voltak a legjobb négy között, de a döntőbe csak utóbbin jutottak be, és akkor meg is nyerték a trófeát.

„Számunkra ez olyan lesz, mint egy idegenbeli meccs, de ennek is megvan a maga varázsa, ezért valójában nagyon várjuk már" - nyilatkozta Kasper Hjulmand, a dán válogatott szövetségi kapitánya, aki hozzátette, hogy nagyon örülnek annak, hogy szurkolók előtt szerepelhetnek, ugyanakkor boldogabbak lennének, ha a közönség fele dán mezben lehetne jelen.

Kasper Hjulmand, a dán válogatott szövetségi kapitánya Forrás: Getty Images/Peter Dejong

A kapitány arra utalt, hogy jelen állás szerint csak a Nagy-Britanniában élő dánok szurkolhatnak a Wembley Stadionban. A dán szövetség hétfőn azt közölte, hogy 5000 jegyet kaptak a találkozóra.

„Az a célunk, hogy elhallgattassuk a nézőket, de tisztában vagyunk vele, hogy ez nagyon nehéz feladat lesz"

– tette hozzá Hjulmand.

„Örülünk, hogy Anglia ellen játszhatunk. Tudjuk, hogy ez egy idegenbeli meccs lesz, ahol alig lesznek dán szurkolók, de játszottunk már ellenük, és van esélyünk.

– nyilatkozta a mérkőzés előtt Thomas Delaney, a dánok középpályása.

„Túlerőben lesznek, de boldogok vagyunk, és igyekszünk a lehető legnyugodtabbnak lenni. Megmutattuk, hogy megvan a minőségünk ahhoz, hogy a legjobbak ellen is felvehessük a versenyt. Az lesz a kérdés, hogy ki akarja a legjobban" – mondta Andreas Christensen, aki az idei szezonban Bajnokok Ligáját nyert a Chelsea csapatával.

Andreas Christensen a dán védelem egyik oszlopa Forrás: Getty Images/Stuart Franklin

Az angol válogatott a torna egyik legnagyobb esélyese, azonban nem túlzás kijelenteni, hogy a sztárcsapatok közül Gareth Southgate együttese játssza a legunalmasabb futballt.

Sok szakértő szerint ez a mostani angol válogatott hasonló, mint a 2018-as vb-győztes francia csapat, amely minden meccsen stabilan védekezett, támadásban pedig pontosan csak annyit vállalt, ami a biztos győzelemhez kellett.

Az angolok eddig öt meccsen nyolc gólt lőttek – bár ezt a statisztikát alaposan felhúzza az ukránok elleni 4-0-s negyeddöntős győzelem -, de ami sokkal inkább figyelemre méltóbb, hogy még egyetlen gólt sem kaptak az Európa-bajnokságon.

Az angolok számára emlékezetes a 2018-as oroszországi világbajnokság, ahol szintén ott voltak a négy között, de a döntőbe nem sikerült bejutniuk, a később ezüstérmes horvátok megállították a szigetországiak menetelését.

„Azt már megismételtük, amit a legutóbbi világbajnokságon is megtettünk, de ez nem elegendő ennek a társaságnak.

– nyilatkozott Gareth Southgate szövetségi kapitány, aki várhatóan a legjobb összeállításban tudja majd pályára küldeni a csapatát, elöl a legutóbbi két mérkőzésen háromszor is eredményes Harry Kane-nel.

Gareth Southgate, az angol válogatott szövetségi kapitánya Forrás: Getty Images/Lars Baron

Az angol válogatott csapatkapitánya kiemelte, hogy a legutóbbi két találkozóból egyet sem tudtak megnyerni a dánokkal szemben, most azonban csak saját magukra kell koncentrálniuk, és nem szabad azzal foglalkozniuk, hogy ki lesz az ellenfél.

Hihetetlenül jó érzés lesz ezen az összecsapáson játszani" – jelentette ki Harry Kane.

Harry Kane is kezd belelendülni a játékba Forrás: The FA via Getty Images/2021 UEFA/Eddie Keogh

„A vb-elődöntő elvesztése nagyon fájt, ezért gondoskodnunk kell arról, hogy amikor eljön a szerda este, fontos hogy inkább pozitív érzéseink legyenek, mint amit Horvátország ellen kaptunk" – mondta az angol csapat védője, Harry Maguire, aki felidézte a 2018-as oroszországi élményt, amikor Anglia hosszabbítás után 2-1-re kikapott Horvátországtól.

„Valószínűleg nagyobb hittel megyünk a dánok elleni mérkőzésre, mint a horvátok ellni találkozóra.

Természetesen a játékosok, a stáb és mindenki, aki részt vesz a buborékban, mindannyian hiszünk benne" – tette hozzá a világ legdrágább védője.

Harry Maguire gólt fejelt az ukránok elleni negyeddöntőben Forrás: Getty Images/Alessandra Tarantino

Érthető is, hogy az angoloknak a hit jelentette a legnagyobb problémát, legutóbb ugyanis 55 évvel ezelőtt, 1966-ban jutottak nagy torna döntőjébe. Akkor végül hazai pályán nyerték meg fennállásuk egyetlen trófeáját, a világbajnoki címet.

„Angliának a múltban remek esélyei voltak, de mi magunkra koncentrálunk. Ennek a csapatnak olyan a mentalitása, hogy sokat követelünk egymástól, csak így van esélyünk a győzelemre."

A Manchester United védője beszélt a dánok kapusáról, Kasper Schmeichelről is, aki csapattársa volt a Leicester Citynél töltött két szezonja alatt.

„Az elmúlt néhány évben, különösen az ő formája volt figyelemre méltó. Fantasztikus játékos, nagyszerű vezető, amit a pályán és a pályán kívüli viselkedésével is bizonyít" – folytatta Maguire, aki elmondta, hogy sokat beszél a dán kapussal, de a mérkőzés előtt ezt most ki fogják hagyni.

Kasper Schmeichel a világ egyik legjobb kapusa Forrás: NurPhoto via AFP/Ulrik Pedersen/NurPhoto/Ulrik Pedersen

Az ukránok ellen gólt fejelő angol védő végül a dán válogatottat méltatta.

„Nagyon inspiráló volt az útjuk. A torna elején a gondolataink Christian Eriksen felépülése körül forogtak, mindannyian mögötte állunk. Jó csapat, évek óta bizonyítják, hogy ők egy topcsapat.

– tette hozzá Harry Maguire.

Taktikai szempontból az angolok oldaláról lehet érdekes a mérkőzés. A dánok nagy valószínűséggel nem fognak változtatni az eddig bevált játékukon, azonban az angolok a csoportmeccsek alatt 4-2-3-1-es felállásban játszottak, de a németek elleni nyolcaddöntőben Gareth Southgate átváltott ötvédős rendszerre. Az ukránok ellen az angol szövetségi kapitány ismét felvállalta a 4-2-3-1-es támadójátékot, aminek négygólos győzelem lett az eredménye. Kérdés, hogy az angol kapitány meghagyja-e a győztes csapatot, vagy visszaáll a konzervatív, biztos védekezésre alapuló felállásra a torna egyik legjobban támadó csapata ellen, ahogy azt tette a németek ellen.

A két csapat tavaly októberben a Nemzetek Ligájában találkozott legutóbb egymással, akkor a dánok 1-0-ra győztek a Wembleyben Christian Eriksen tizenegyesből szerzett góljával.

A várható kezdőcsapatok:
Anglia: Pickford – Walker, Stones, Maguire, Shaw – Rice, Phillips – Sancho, Mount, Sterling – Kane.
Dánia: Schmeichel – Christensen, Kjaer, Vestergaard – Stryger Larsen, Højbjerg, Delaney, Maehle – Braithwaite, Dolberg, Damsgaard.

A találkozót szerdán este kilenctől rendezik a Wembley Stadionban. A mérkőzést az Origo élőben közvetíti.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!