Vágólapra másolva!
A Manchester United labdarúgócsapatának menedzsere, Alex Ferguson úgy véli, az argentin középpályás Juan Veron érkezése a klubhoz, katalizátor lehet az angol csapat további sikereit illetően. Veron hivatalosan 25 millió fontért igazolt át a Laziótól az angol bajnokhoz.

Noha a Lazio menedzsere, Sergio Cragnotti és a Manchester képviselője is azt nyilatkozta, néhány részletet még tisztázni kell, a tranzakció befejezettnek tekinthető. A 26 éves középpályás a legdrágább futballista lesz Nagy-Britanniában. a második legdrágább a sorban az a Ruud van Nistelrooy, aki szintén a Manchester United labdarúgója, a csatár a PSV Eindhoventől érkezett, s holland egyesülete 19 millió fontot kapott érte.

A középpálya tengelyébe igazolt Veron Alex Ferguson véleménye szerint nagy nyeresége lesz a csapatnak: “Az biztos, hogy az argentin csuda klassz játékos. Támadó középpályás, remek fizikummal, jó adag tehetséggel. S nem mellékesen jó a játékhoz való hozzáállása is. Veron tovább tökéletesítheti a játékunkat. Ilyen labdarúgókra van szükség, a klub további felemelkedéséhez. Szükség van egy kívülről érkezett játékosra, aki még nagyobb hatással lehet a játékra és társaira mint a francia Fabien Barthez.”

Ferguson nem tagadta, csapata frissítésre szorul. Az együttes mindent elért, de tény, a legutóbb a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében kiesett a MU a Bayern Münchennel szemben. Ez, ha nem is a hanyatlás jele, de azt mutatja, hogy a Manchester játékosainak új impulzusokra van szüksége. Ferguson azt is elmondta, több játékost is szívesen látott volna együttesében, de a Parma védője, Liliam Thuram átigazolási díja magas volt, s a sztárért a Juventus kifizette a kért összeget. A skót szakember kivetette a hálóját a Bayern játékosára, a szintén válogatott Bixente Lizarazura is, de a bajorok nem engedték el a baszk védőt.

Veronnak a Manchester az ötödik klubja, azok után, hogy az argentin Estudiantesben lett híres futballista. Játszott továbbá a Boca Juniorsban, a Sampdoriában és a Parmában. Veron - aki tulajdonképpen kirobbantotta a hamis útlevelek néven elhíresült ügyet – eltiltás nélkül megúszta.

Thury Gábor

(SZTÁR Sport)

Mindent egy helyen az Eb-ről